DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

lastkeeper1

Centipat
Arkadaşlar genellikle oyun oynadığım sırada görüntü donuyor, sesler cızırdıyor ve ardından DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER hatası veriyor. Ayrıca az önce REFERENCE_BY_POINTER hatası verdi.

Normalde Windows'un otomatik yüklediği ekran kartı diverını kullanıyordum. DDU ile kaldırıp kendi sitesinden yükledim çözülmedi.

Sistem özellikleri şu şekilde:

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    44,5 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    26,8 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    12,9 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Arkadaşlar genellikle oyun oynadığım sırada mavi ekran hatası alıyorum. Karşılaştığım hatalar şu şekilde:
  • KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION
  • DRIVIER_OVERRAN_STACK_BUFFER
  • REFERENCE_BY_POINTER
Bazen bilgisayarı açtığım zaman kasadaki fanlar dönmesine rağmen görüntünün gelmesi birkaç dakikayı bulabiliyor.

Minidump linki: Minidump2.rar

Sisteme ait bilgileri Screenshot olarak yüklüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    11,8 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    44,8 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Termal macununu değiştirerek ısınma sorunu çözülebilir.
Fan temizliği de yap.

Ekran kartının çözülmesine sevindim.

Enes hocam selamlar.
Altta bulunan kırmızı ile işaretli SYS dosyası hatanın ana kaynağı oluyor. Orada yazan atikmdag.sys ise AMD ekran kartı sürücüsüne ait. Yani yapmanız gereken şey ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel bir sürücü kurmak. Sorun çözülürse belirtirseniz sevinirim. İyi günler dilerim.

Hocalarım merhabalar. Ayrı bir konu açmıştım ama kimseden geri dönüş alamadım maalesef. Hazır sizi burada bulmuşken sorunumdan bahsetmek istiyorum eğer bir mahzuru yoksa. Mavi ekran hatalarım yüzünden format attım ve Windows 10'dan 8.1 e geçtim. Temiz bir kurulum yaptım. Ekran kartımın (AMD Radeon HD 6850) sürücüsünü kendi sitesinden indirdim. Ancak hala KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE kodlu mavi ekran hatası almaktayım. BlueScreenView görüntüsü şu şekilde:
Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg

Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı