DRIVER_POWER_STATE_FAILURE Mavi Ekran Hatası

MrJacques

Centipat
Merhaba,

Windows 10 güncellemesi yaptıktan sonra 3 gündür sürekli bilgisayarım donarak ve takılarak açılıyor. Belirli bir süre geçtikten sonra kendine geliyor. Bunun için sanıyorum hatalı bir güncelleştirme yüklendi ve güncellemeyi geri aldığımda sorun düzeldi. En azından ben öyle sanmıştım, fakat şu anda bilgisayar hem açıldığında sorun yaşıyorum hem de bilgisayarıma yeniden başlat komutu yaptığımda aşağıda yer alan "DRIVER_POWER_STATE_FAILURE" hatasını alıyorum. DMP uzantılı dosyalarımı yükledim, konu hakkında destek ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler,
Saygılarımla.

İlgili Google Drive linki: Pc hatası.rar.
Tekrar Merhaba,

SFC komutunu uyguladım aşağıda sonuçları paylaşıyorum.

sfcscan.png

Son düzenleme:
Driver Booster kullanıyor musun?

Buradan AM4 RAID sürücüsünü indir.

1613391114305.png

Sorunu çıkarttığını düşündüğüm şey AMD SATA kontrol sürücüsü olduğunu düşünüyorum. Ama donanımsal bir hata olması söz konusu olabilir.

BIOS sürümünü güncelle. Bu sürüme "7C02v39" güncelle.

Yonga seti sürücünü güncelle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diske bağladığın SATA kablosunu kontrol eder misin? Gözüne bir şey çarparsa düzelt.

Kullandığın diske HD Tune ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş. "5.75" sürümü ile testleri yap.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle.

Fortinet FortiClient kaldır.

Hamachi kaldır.

Riot Vanguard kaldır.

FortiNet yazılımı yüzünden. Böyle yazılımlar kullanmayın.

Ayrıca KB4601319 güncelleştirmesini silmenizi tavsiye ederim.
KB4601319 numaralı güncelleştirmesini sileceğim fakat FortiNet Client'i ofisimde kullandığım bilgisayara erişmek için kullanıyorum, maalesef onu kaldıramam. Cevabınız için ayrıca teşekkür ediyorum.
Driver Booster kullanıyor musun?

Buradan AM4 RAID sürücüsünü indir.

Eki Görüntüle 880380

Sorunu çıkarttığını düşündüğüm şey AMD SATA kontrol sürücüsü olduğunu düşünüyorum. Ama donanımsal bir hata olması söz konusu olabilir.

BIOS sürümünü güncelle. Bu sürüme "7C02v39" güncelle.

Yonga seti sürücünü güncelle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diske bağladığın SATA kablosunu kontrol eder misin? Gözüne bir şey çarparsa düzelt.

Kullandığın diske HD Tune ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş. "5.75" sürümü ile testleri yap.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle.

Fortinet FortiClient kaldır.

Hamachi kaldır.

Riot Vanguard kaldır.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, Ekran kartımı güncelledim. Forti'yi kaldıramıyorum ofisimde kullanıyorum gerekli bir yazılım. HD Tune'yi deneyeceğim. Hamachi'yi kaldırdım fakat şuan bilgisayarımda hala kalıntıları kaldı sağlıklı bir şekilde kaldıramadım. Temiz bir format atmayı planlıyorum ardından sadece Forti kalacak şekilde kullanacağım. Destekleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

@283156 tekrar merhaba,

HD Tune Pro'yu indirdim ve söylemiş olduğunuz işlemi başlattım fakat 6 TB'lık hard diski taraması sanırım epey uzun sürecek, şuanda 3 saat 30 dakikadır tarama işlemine devam ediyor. Sorun görünmüyor gibi tam sonuçlar çıktığında tekrar paylaşıyor olacağım.

Hd tune.png

Tamamdır.

Test bittiğinde sonuçları paylaşın. Test yap istedim çünkü SATA ile ilgili mavi ekran almıştın galiba.
SATA kabloları disk ile ilgilidir. O yüzden disk testi istedim. 6 TB iyiymiş ha. :D

@246941 "pci.sys" hatası ya sürücüsü ya donanımsaldır. Ben burada sorun oluşturan şeyin donanım kimliğini buldum ve çıkan şey AMD SATA controller sürücüsü çıktı. O yüzden SATA sürücüsü indir demiştim.

Tamamdır.

Test bittiğinde sonuçları paylaşın. Test yap istedim çünkü SATA ile ilgili mavi ekran almıştın galiba.
SATA kabloları disk ile ilgilidir. O yüzden disk testi istedim. 6 TB iyiymiş ha. :D

@246941 "pci.sys" hatası ya sürücüsü ya donanımsaldır. Ben burada sorun oluşturan şeyin donanım kimliğini buldum ve çıkan şey AMD SATA controller sürücüsü çıktı. O yüzden SATA sürücüsü indir demiştim.

Tekrar Selamlar,

Sonunda bitti 9 saat 50 dakikada tamamını tamamladı ek olarak sizin için M2 SATA belleğinde Error Scan ve Healt kısmını paylaşıyorum. Tam anlamadım fakat sanıyorum donanımsal bir sorun bulunmuyor, yazılımsal bir sorun olabileceğinden dolayı sıfır kurulum yapıp üstte belirttiğiniz tüm programları temiz bir format sonrası kurup tekrar test edeceğim. Ayrıca verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum, vaktinizi ayırdınız sağ olun.

Final1.png
Final2.png

Samsung 970 Evo sonuçları:
Evo1.png

Çok iyisiniz. O kadar test yapmışsınız.

Tamamdır.
Selamlar,

Ana hesabımı buldum eski hesaptan yazmak yerine buradan yazmak istedim. ☺️ Şimdi sıfırdan bir format attım ve yüklemelerimi kısmen tamamladım fakat bios güncellemesini nasıl yapacağım konusunda bir bilgim yok o konuda da kısaca sizden yardım rica edecektim müsaitseniz.

Desteğiniz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı