DRIVER_POWER_STATE_FAILURE mavi ekran hatası

Harameyn Alamut

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayar neredeyse her gün mavi ekran veriyor hata kodu: DRIVED_POWER_STATE_FAILURE. Nasıl kurtulurum bundan bir çözümü yok mudur?

Driver-Power-State-Failure.jpg

Dosya Ekleri

• Driver-Power-State-Failure.jpg
    Driver-Power-State-Failure.jpg
    68,9 KB · Görüntüleme: 148
Port değiştirmiş olduk. Bi' gözlemleyelim bakalım. Aynı şekilde atapi.sys hatası alırsak başka bir porta daha geçireceğim. Yok eğer o son portta da hata alırsak hata kesinlikle SATA kablosunda demektir.

Port değiştirirken SATA kablosunun sağlam olduğunu varsayıyoruz.

Port değiştirmiş olduk. Bi' gözlemleyelim bakalım. Aynı şekilde atapi.sys hatası alırsak başka bir porta daha geçireceğim. Yok eğer o son portta da hata alırsak hata kesinlikle SATA kablosunda demektir.

Tekrar mavi ekran hatası alırsam haber vereyim mi? Başka yapmam gerek bir şey var mı? .

Tabii ki de verin. Önemli bu.

Şimdilik yapacağınız şey cihazı gözlemlemek. Disk sağlam çıktı.
O zaman dediğim gibi iki ihtimal var. Eğer bu portta 2 3 gün hata vermezse diskin takılı olduğu SATA 2 portu bozuk demektir.

Bir de bende siyah SATA kablosu ve kırmızı SATA kablosu var kırmızıyı değiştirdim siyahı değiştirince PC açılmıyor.

O zaman dediğim gibi iki ihtimal var. Eğer bu portta 2 3 gün hata vermezse diskin takılı olduğu SATA 2 portu bozuk demektir.

Tamamdır.

Peki siyah SATA kablosuyla ilgili yapmam gereken bir şey var mı?

Siyah olan büyükse SATA güç kablosudur.
Kırmızı küçükse SATA veri kablosudur.
Aslında arıza çıkaran kablo genelde SATA veri kablosudur.

Çok uğraştırdım biliyorum ama birkaç bilgi daha vereyim bilgisayar bazen her gün bazen yaklaşık 1 ayda bir mavi ekran veriyor. Ayrıca genellikle oyun oynarken oluyor oyun oynarken olmasının bir nedeni var mıdır bilmem ama söyleyeyim dedim belki işinize yarar. :)

Oyun oynarken oluyorsa ekran kartı sürücünüzün güncelliğinden şüphe edin.
Sürücü güncel olmayınca bazen hatalarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Diğer dosyalar varsa paylaşın, onlara da bakayım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı