Merhaba, özelikle son 1 haftada bilgisayarımda "DRIVER_POWER_STATE_FAILURE" yazısı ile birlikte mavi ekran almaya başladım. Yaklaşık 2 ay önce temiz orijinal Windows 10 kurulumu yapmıştım. Mavi ekran bazen oyun oynarken, bazen Chrome tarayıcı üzerinde dolaşırken veya bilgisayarda herhangi bir işlem yapılmadığında bile oluyor. Minidump klasöründeki dosyaları Google Drive üzerinden paylaşıyorum Minidump
Almamış olabilirsiniz belki oradan ama cevaplar hep hazır bir yerlerde yazılıp atılıyor.
Biz dosyaları inceleyip o şekilde kullanıcıyı yönlendiriyoruz kategoride. Her hatanın çözümü aynı değildir, bundan dolayı da hazır öneriler işe yaramayabiliyor.
Bence hiç tartışıp kalpler kırılmasın. Ben ikinize de çok teşekkür ederim konuya hızlı bir şekilde cevap verip yardımcı olmaya çalıştığınız için. Linkteki güncellemeyi yaptıktan sonra sorunum da düzeldi sanırım çünkü şu ana kadar herhangi bir mavi ekran hatası ile karşılaşmadım. Tekrar teşekkür ederim.
Bence hiç tartışıp kalpler kırılmasın. Ben ikinize de çok teşekkür ederim konuya hızlı bir şekilde cevap verip yardımcı olmaya çalıştığınız için. Linkteki güncellemeyi yaptıktan sonra sorunum da düzeldi sanırım çünkü şu ana kadar herhangi bir mavi ekran hatası ile karşılaşmadım. Tekrar teşekkür ederim.
Tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın ancak yaklaşık 20 gün sonra tekrar mavi ekran ile karşılaştım. Ancak bu sefer hata kodu farklıydı. ''Driver Verifier DMA Violation'' olarak hata kodunu gördüm. Yeni minidump dosyasını sizinle paylaşayım. Müsait olduğunuz bir zamanda kontrol edebilir misiniz? Teşekkür ederim Minidump
Merhaba. Benim sanırım WinDbg ile alakalı bir sıkıntım var.
Önemli bir kısmı göremiyorum programda.
Ama görebildiğim kadar baktım.
Orada da iocbios2.sys adında bir dosya göründü.
Intel(R) Extreme Tuning Utility Performance Tuning Driver adında bir sürücüye işaret ediyor.
Cihaza OC yapıldıysa kaldırın.
Yoksa da bu sürücüyü güncelleyin.