DSG pişman eder mi?

Merfrak

Decipat
Daha fazla  
Aklımda her zaman alman arabası almak vardı. DSG çok sorunlu alma dediler korkuttular. Şu an da da DSG düzeldi, düzgün kullanırsan sıkıntı olmaz diyorlar.

Öyle hız tutkunu biri değilim. İşten eve, evden işe kullanırım. Ayda bir iki kere şehirler arası yolculuk yaparım. CVT sorun çıkarmaz, uzun ömürlü, yağını suyunu koy sanayiye uğrama diyorlar. İzlediğim videolarda da CVT de adam son gaz basıyor, araba bağırıyor bağırıyor gitmiyor aşırı yavaş hızlanıyor.

Şehir içinde CVT'nin eksisini hisseder miyim? Aklımda leon vardı Golf'ün atık parçalarından üretiyorlar, alma dediler vazgeçirdiler. Polo düşük segment dediler. Bilmiyorum şu an hangi arabayı alsam.

DSG kendi kendine sorun çıkaran illallah ettiren bir şanzıman mı sizce? Kullananlar yorum yapabilirse sevinirim.

DSG çok sorunlu DSG şanzımanın yağı sıcaklığı çok yükselirse bir yerden sonra şanzıman yağlamayı kesiyor hatta geçen Instagram'da yanlış hatırlamıyorsam bir arabada araç 2.vitesteyken devir 5000 e gelince vitesi 6.vitese birden atıyordu bence DSG şanzıman araçlara yanaşma tavsiyem ise manuel vites dizel Volkswagen Caddy yi sana öneririm çok iyi araba 1.6 Dizel

DSG çok sorunlu DSG şanzımanın yağı sıcaklığı çok yükselirse bir yerden sonra şanzıman yağlamayı kesiyor hatta geçen Instagram'da yanlış hatırlamıyorsam bir arabada araç 2.vitesteyken devir 5000'e gelince vitesi 6.vitese birden atıyordu bence DSG şanzıman araçlara yanaşma tavsiyem ise manuel vites dizel Volkswagen Caddy'yi sana öneririm çok iyi araba 1.6 Dizel

Şu an 2012 model aile araca Caddy var çok memnun kaldığımız için yine vag grubu düşünüyordum da otomatikte sıkıntı olunca insan şüpheye düşüyor. Aşırı iyi çok memnunuz Caddy'den. 300k kilometre maşallah sıkıntısı yok.

Bildiğim kadarıyla DSG'nin tepkisi ve performansı daha iyi. CVT daha sesli ve hantal çalışıyor ama daha sorunsuz. Ani hızlanmalar yapmazsan DSG'nin uzun ömürlü olacağı söyleniyor fakat agresif kullanılmayacaksa niye güçlü motor alıyoruz? Maliyetinden dolayı DSG beni de korkutuyor ve böyle bir tercih arasında kalırsam CVT'yi seçerim.

Bildiğim kadarıyla DSG'nin tepkisi ve performansı daha iyi. CVT daha sesli ve hantal çalışıyor ama daha sorunsuz. Ani hızlanmalar yapmazsan DSG'nin uzun ömürlü olacağı söyleniyor fakat agresif kullanılmayacaksa niye güçlü motor alıyoruz? Maliyetinden dolayı DSG beni de korkutuyor ve böyle bir tercih arasında kalırsam CVT'yi seçerim.

CVT sorun çıkarmaz ama çıkarırsa da DSG'den pahalıya gelir diyorlar bu doğru mu? Toyota auris veya yaris düşünüyorum CVT olarak. Daha iyi bir tercih var mı sizce? DSG olarak da Seat leon düşünüyorum.

2016 ve üstlerde o sıkıntıların çoğu bitti. DSG tepki süresi olarak çok iyi bir şanzıman. Arabanın hızlanmasını çok iyi ayarlıyorsun. CVT tepki olarak düşük, araba hızlanmıyor, zevk vermiyor. Biraz ne istediğine bağlı. DSG modelli olacaksa sıkıntı yaşamazsınız. Şehiriçi kullanımda kavrama kullanımınıza bağlı olarak çabuk bitebilir. Aracım 105 binde kavramanın yavaş yavaş bittiğini hissediyorsun.

Şuanki aracım 2011 dsg ve 160 binde, Aracı aldığımda yüz küsür bin'lerdeydi. Benim kullanımım genelde ani hızlanma, sıfırdan kalkış ve rolling üzerine. Buna rağmen taş gibi çıktı. Bu sanırım biraz şans işi, aracı alır almaz sorun yaşayan birileride vardır mutlaka.

2016 ve üstlerde o sıkıntıların çoğu bitti. DSG tepki süresi olarak çok iyi bir şanzıman. Arabanın hızlanmasını çok iyi ayarlıyorsun. CVT tepki olarak düşük, araba hızlanmıyor, zevk vermiyor. Biraz ne istediğine bağlı. DSG modelli olacaksa sıkıntı yaşamazsınız. Şehiriçi kullanımda kavrama kullanımınıza bağlı olarak çabuk bitebilir. Aracım 105 binde kavramanın yavaş yavaş bittiğini hissediyorsun.

Yeniletmek tahmini ne kadar tutar 100 bin kilometrede bir makul bir fiyatsa gayet yeterli gibi geldi.

Şu anki aracım 2011 DSG ve 160 binde, Aracı aldığımda yüz küsur Bin'lerdeydi. Benim kullanımım genelde ani hızlanma, sıfırdan kalkış ve rolling üzerine. Buna rağmen taş gibi çıktı. Bu sanırım biraz şans işi, aracı alır almaz sorun yaşayan birileride vardır mutlaka.

Benim de gönlümden geçen DSG ama insan korkmuyor da değil. DSG'ye daha yakınım sanırım. Hele ki o basıp gitmeyen videodan sonra iyice soğudum CVT'den.

Yeniletmek tahmini ne kadar tutar 100 bin kilometrede bir makul bir fiyatsa gayet yeterli gibi geldi.

Benim de gönlümden geçen DSG ama insan korkmuyor da değil. DSG'ye daha yakınım sanırım. Hele ki o basıp gitmeyen videodan sonra iyice soğudum CVT'den.
Son fiyatı 24 bindi , özelde yaptıracaktım fakat tekrar gitmedim , güncel fiyatı nedir bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı