Dsg şanzıman spor kullanıma uygun mu?

Özellikle kuru kavramalı DSG'ler kronik sıkıntılı. Hele bir de yüksek torkluysa vay haline. 250nm torklu Passat CC 'ye kuru kavrama koymuşlar. Ekspertiz işi yapıyoruz %80 kusurlu oluyor, masraf çıkarıyor. Aracın marka modeli ve model yılı nedir?
Hocam siz bilirsiniz ben servise götürmeden sormak istedim.23 model t roc kullanıyorum 1.5 tsi araçta ara sıra kulakçıklarla 5-6bin devire kadar zorluyorum nadiren.Ara sıra da kickdown yapıyorum ama nadir yani.Dün biraz fazla yapmam gerekti dünden beri frenlerde bir yumuşama var ve araç daha 9000 km de 3-4binden beri 1den 2ye 2den 1e atarken ses yapıyor hafif.Sizce servise götürmeye gerek var mı yoksa ekonomik doğru kullansam zorlamadan sorun olmaz mı

Daha önce hiç DSG kullanmadım. Hatta hiç çift kavrama şanzıman kullanmadım. Normalde aracı kullanırken yarı otomatik modunda yüksek devirlerde kullanırım. ZF şanzımandan da çok memnunum. Fakat bir süreliğine DSG bulunan bir araca geçiş yapmak durumundayım. Aklımda DSG hep çabuk bozulan ve çok masraf çıkaran bir şanzıman olarak yer edinmiş durumda. Bunu değiştirmek için internetten izlediğim birkaç videoda da "trafikte çok dur kalk yapınca şanzıman ısınıyor" gibi şeylerle karşılaşınca da içim hiç rahatlamadı. Bu şanzımanı yüksek devirlerde ve ani ara hızlanmalarda kullanmak çok mu riskli? Gerçekten çok kolay kırılan ve çok nazik davranmamız gereken bir şanzıman mı? ve Bu kadar "zayıf" bir şanzıman neden binlerde VAG grubu arabasına koyulsun ki?
Gaz tepkimesi gecikmeli diyorlar, ben kullanmadim bilmiyorum. Asya arabalarinin gaz tepkisi daha iyi oluyor.
Zayif degil ama sorunlari var. Kesin sorun cikaracak diye bir sey yok ama yuksek km dsg girilmez gibi duruyor.

Son düzenleme:
Gaz tepkimesi gecikmeli diyorlar, ben kullanmadim bilmiyorum. Asya arabalarinin gaz tepkisi daha iyi oluyor.
Katılıyorum,araç 5-6kmh de 2 ye attığı için yüklendiğinizde bayılıyor araç 2-3 saniye sonra ivmelenmeye başlıyor bunu audide daha da azalttılar ama yok yani hep bi gecikme var düşük viteslerde.Tehlikeli haraketler yapacaksanız kulakçıklarla düşürmek lazım yada spora alıp gaza yüklenmek ama o da tabi DSG yi mahvediyor beni çok soğuttu kendinden vag grubu bu dsg ve s tronic yüzünden…

Katılıyorum,araç 5-6kmh de 2 ye attığı için yüklendiğinizde bayılıyor araç 2-3 saniye sonra ivmelenmeye başlıyor bunu audide daha da azalttılar ama yok yani hep bi gecikme var düşük viteslerde.Tehlikeli haraketler yapacaksanız kulakçıklarla düşürmek lazım yada spora alıp gaza yüklenmek ama o da tabi DSG yi mahvediyor beni çok soğuttu kendinden vag grubu bu dsg ve s tronic yüzünden…
Aynen oyle hocam, gaz tepkimesindeki en ufak gecikme spor kullanisi etkiliyor ve vag grubunun hala bu sanzimani kullanmasi da garip, bence yakismiyor o kaliteli arabalara.

Aynen oyle hocam, gaz tepkimesindeki en ufak gecikme spor kullanisi etkiliyor ve vag grubunun hala bu sanzimani kullanmasi da garip, bence yakismiyor o kaliteli arabalara.
Evet katılıyorum.DSG türkiye için üretilmemiş bunu yapan mühendis de akıl edememiş mi?avrupa yokuşu az ve ekonomik sürüşe endeksli bir kullancısı olduğu için araçları en düşük devirde tutmayı çalışıyorlar ama tr de yokuş bol bozuk yol bol ve bilinçsiz sürücü de bol yani.Vw nin amortisör sertliği ve DSG dışında sevmediğim yanı yoktur ama bu ikili çok büyük rol oynuyor.Açıkçası VW bir daha almıcağım elektrikli hariç bu çekilir dert değil servise götürsem en az 60bin tl masraf çıkıcak kavramaya…

Evet katılıyorum.DSG türkiye için üretilmemiş bunu yapan mühendis de akıl edememiş mi?avrupa yokuşu az ve ekonomik sürüşe endeksli bir kullancısı olduğu için araçları en düşük devirde tutmayı çalışıyorlar ama tr de yokuş bol bozuk yol bol ve bilinçsiz sürücü de bol yani.Vw nin amortisör sertliği ve DSG dışında sevmediğim yanı yoktur ama bu ikili çok büyük rol oynuyor.Açıkçası VW bir daha almıcağım elektrikli hariç bu çekilir dert değil servise götürsem en az 60bin tl masraf çıkıcak kavramaya…
Aynen oyle hocam, haklisiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı