DSG şanzımanlı araba alınır mı?

Çünkü he DSG aynı değil Avrupa'da çoğunlukla daha yüksek beygirli araçlar satıldığı için farklı bir DSG oluyor. Bir de Türkiye şartları daha zorlu.

Sanmıyorum. Orada yüksek beygirli araçlar yaygın olabilir ancak aynı skaladaki araçlara aynı motor ve DSG takılıyor.
 
Merhaba,
Kararınızı etkilemek istemem, kulaktan dolma bilgiler değil, arkadaşımın a3'ü var. Dsg'den bıktık, illallah ettik. 4 ay önce 8 bin TL masraf çıktı. Hor kullanmış, kötü kullanmış, hepsi aynı değil yorumlarını lütfen bir kenara bırakın. İmkan varsa uzun süreli kullanmak isterseniz japon arabalarına bakın. Ancak onlarda da konfor eksik oluyor.
Örneğin basit bir vatandaşın şikayeti;

Eki Görüntüle 1120274
Bildiğim kadarıyla bu şanzıman zamanla daha sorunsuz hale getirildi. Sizdeki eski daha sorunlu versiyonudur belki?
 
Araştırmalarımdan edindiğim bilgilerr görr 2013 yılından sonra bu sorun yazılım değiştirilerek bayağı azaltılmış üstteki arkadaş da öyle dedi zaten ancak hala 2020 model arabada bile sıkıntı yaşayanlar var. Yani arabayı ne kadar kötü kullanırsan kullan yeni model bir arabada bile böyle bir sorun olması çok düşündürücü.
 
B8 kasa DSG şanzıman Passat kullanıcısıyız, memnunuz. Her ne kadar DSG ile ilgili önyargılar olsa da işini gayet iyi yapan, başarılı bir şanzıman aslında.
@@SideWinderr arkadaşımızın da bahsettiği gibi kullanım prosedürü çok önemli. Düzgün kullandığınız müddetçe kolay kolay bir problem yaşatacağını zannetmiyorum.
 
Çünkü her DSG aynı değil Avrupa'da çoğunlukla daha yüksek beygirli araçlar satıldığı için farklı bir DSG oluyor. Bir de Türkiye şartları daha zorlu.
Aslında iki farklı DSG var. Islak ve kuru kavrama olmak üzere ikiye ayrılıyor. Buna göre de değişir. Ayrıca alacağınız araç dizel veya benzinli olmasına göre de değişir. Dizel düşünüyorsanız karbon testi yaptırın.

DSG'ye karşı önyargılar olsa bile asmayın. @SideWinder hocamın da dediği gibi kullanım şekline göre değişir. Bir zamanlar E46 M3 için de SMG şanzıman önyargısı vardı insanların. Çünkü önceki E36 M3'teki yarı otomatik SMG 1'ler çok hantaldı ve bazen kafasına göre davranıyordu. İnsanlar kesin SMG 2'de de var diye düşünüyordu. Bir de masrafı ve ömrü de manuele göre daha kısa olduğundan insanlar pek tercih etmedi. 330i'de de aynı durum geçerliydi. Bakımını yapıp düzgün biçimde kullanırsan sıkıntı yaratmaz. Özellikle de DSG alacaksanız yukarıdaki arkadaşlardan birinin dediği gibi 2013 ve sonrası bakın. DSG'deki sıkıntılar daha aza indirgendi çünkü.
 
Son düzenleme:
Şu anda DSG şanzımanlı bir aracım var ama ıslak kavrama ve yüksek tork dayanımlı bir modeli kullanılmış. Sıfır alırken 2-3 şeye dikkat ederek DSG'li araba zaten aldım ama 2. elde asla dönüp bakmam. Şanzımanın durumunu ve nasıl kullanıldığını bilemem çünkü.
 

Geri
Yukarı