DSL hat değerlerini iyileştirme

RuffneckTR

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Okuyorum
TT üzerinden VDSL hizmeti alıyorum. Saha dolabı ile aramızda 180 metre mevcut. İç tesisatı Nexans CAT6 %100 bakır kablo ile 5 ay önce değiştirdim. Bu değerlerin daha iyi olması için benim yapabileceğim başka bir şey mevcut mu?

Ekran Alıntısı.PNG

SNR Margin ve hat değerleri gayet iyi gözüküyor. İç tesisatı CAT6 kablo ile değiştirmeden önce değerler nasıldı? Bu değerler ile tesisat kaynaklı bir sorun yaşamazsınız.

SNR Margin ve hat değerleri gayet iyi gözüküyor. İç tesisatı CAT6 kablo ile değiştirmeden önce değerler nasıldı? Bu değerler ile tesisat kaynaklı bir sorun yaşamazsınız.
İç tesisat değiştirmeden önce SNR margin 20 seviyesinde geziyordu ve hat zayıflaması daha fazlaydı. Alabileceğim maksimum hız ise 80 seviyelerinde geziyordu.
Değerleri çok güzel bir sorun yok. Akşam saatlerinde bu değerlerde aşırı bir değişme olmuyorsa çok daha güzel.
Evet, bu güne kadar bir değişiklik göremedim.

Bende yeni cat6 kablo çektim ankastreden modeme snr ve hat zayıflaması değerlerim iyi gibide bu errors(pkts) download bölümünde oldukca yüksek bunun sebebi nedir acaba :(

Dosya Ekleri

• yorum.png
    yorum.png
    5,8 KB · Görüntüleme: 114
Bende yeni cat6 kablo çektim ankastreden modeme snr ve hat zayıflaması değerlerim iyi gibide bu errors(pkts) download bölümünde oldukca yüksek bunun sebebi nedir acaba :(

Bu kadar CRC hatası sorun çıkarmaz. Altı üstü 142 tane paket hatası. Benim günlük 3000 oluyor. Hat değerleri iyi olmasına rağmen neden CRC oluyor dersen saha dolabından ankastreye kadar kontrol etmek gerekir. Bu da senin işin değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı