DSL Değerlerinin ve İyileştirme İçin Öneri

bashenga

Kilopat
Kullandığımız internet paketi aşağıda görüldüğü gibi olmakla beraber, AKN'yi aşmasak bile PUBG, Dota2, CS:GO gibi oyunlarda yüksek pingle karşılaşıyoruz. Bilgi verici olur mu bilmiyorum ama Steam'den oyun indirmelerde en yüksek hız 2.8 Mb/s oluyor. Ayrıca Twitch üzerinden yayın yapıp 1500 kb/s upload hızı atadığımda da Dota 2 oynarken 10 civarı package loss ile karşılaşıyorum. DSL değerlerimiz ne söylemektedir? Bina içi hattı değiştirmek gerekir mi, gerekirse nasıl yapmak uygundur? Ankastre kutusu diye adını duyduğumuz şey nedir, her binada var mıdır? Fiber internet olmadığı için VDSL tarifesi kullanıp önerebileceğiniz herhangi bir firmanın güzel bir tarifesi var mıdır?
Dipnot: Hız testi sonuçları AKN aşılmadan önceki veriler olup, DSL değerleri AKN aşıldıktan sonraki güncel değerlerdir. Aşmadan önce 24 Mbps aştıktan sonra
8 Mbps'ye düşmektedir.

dsl.png
dsl2.png
dsl3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
AKN asilsa bile hiz dusurmesini yazilimsal olarak yaptiklari icin modemde degerler hala 24 Mbps uzerinden degerlendirilir. İc tesisatinizda hic bir problem gozukmuyor. Hatta DSL degerleriniz cok iyi durumda. Ping degerleriniz hiz testinde gayet guzel. ADSL ve VDSL hatta upload esnasinda normal ping yukselmesi dogal durumdur. Hala bant genisligimiz berbat olmasindan kaynakli. Ayni sorunu yayin yaparken yasayan cok var. İSS degistirmek bir ise yaramayacaktir.

Aslında çok güzel şeyler söylemişsiniz ama bir yandan da bağlantımızı daha kaliteli bir hale getiremeyecek olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Teşekkür ederim hocam

Aslında çok güzel şeyler söylemişsiniz ama bir yandan da bağlantımızı daha kaliteli bir hale getiremeyecek olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Teşekkür ederim hocam
Normalde alinabilecek maximum hiz ile SNR dogru orantilidir fakat sizin gelen alt yapi hat kalitesi cok daha iyi durumda. Yani normal durumda 67 Mbps bir hiz atandiginda size SNR degeri 10 gibi bir rakama dusecekken cok daha iyi seviyelerde hat kalitesi olacaktir. İc tesisat degistirmek bu tabloya gore hic degisiklik yapmaz, gereksiz masraf. Fakat musteri temsilcilerinden eger anlayabilen cikabilirse sorabilirsiniz hattiniz "Fastpath" mod degil ise alinmasini talep edin.!

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı