DSL Hat Kopması

jeunesturcs

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2019
Mesajlar
873
Çözümler
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Sosyolog
Arkadaşlar merhaba,
Biliyorum bu konu hakkında çokça rehber ve konu başlığı var ancak Zyzel modem arayüzü diğer modemlerden daha karışık olduğu için hat değerlerini bir türlü çözümleyemedim. 16 Mbit paket kullanıyorum ve alabileceğim max hız 12-13 Mbit olarak söylendi. Geçen ay bir kez ekip gelip internet arızası giderdi ve daha sonra kullanılıyordu fakat 2.5 Mbit alıyordum. Modem alt katta olduğu için modem arayüzünden yeniden başlatma yapabiliyorum ve Dsl değerlerine bakarken TurkTelekom tarafından değerimin 4 Mbit olarak sabitlendiğini gördüm. Akabinde müşteri hizmetlerini arayarak neden böyle tanımlandığını sorduğumda arıza var şeklinde bir yanıt aldım ve bir haftadır ekip yönlendirdiler. Sabah uyandığımda hız sabitinin kalktığını gördüm ancak dakikada bir dsl gidip geliyor ve internete girmek imkansız. Müşteri hizmetlerini arayıp en azından ekip gelene kadar 4 mbitte sabitlemelerini istedim ve sağolsun çalışan arkadaş bunu gerçekleştirdi ve o gün sorunsuzca internete girdim. Akşam ise tekrar 8-9 Mbit arası değişen değerlere çekildiğini gördüm ve kopmalar tekrar başladı.

Bu kez aradığım tüm müşteri hizmetlerinin böyle bir sabitleme yapamayacağını, ekiplerin gelmesi gerektiğini öğrendim. Ancak dediğim gibi bir haftadır ekipler gelmiyor ve dört günlük yasaklara girdik. Modem arayüzündeki değerler standart gösterimden farklı. Bu nedenle uzman arkadaşlar hat değerlerimi kontrol edebilir mi?
ADSL link status: up

Opmode: ITU G.992.5(ADSL2PLUS)

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 9105 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 799 kbps


Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 97 0.1db
output power upstream: 122 0.1dbm
attenuation downstream: 344 0.1db

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 190 0.1db
output power downstream: 197 0.1dbm
attenuation upstream: 192 0.1db


near end itu identification: 26005443434e0000
far end itu identification: b5004244434d93f8
attain upstream: 1159
attain downstream: 10176


atur chan interleave delay: 0
atur chan prev tx rate: 799 kbps
atur chan curr tx rate: 799 kbps
atur chan crc block len: 18314
Adsl Standard: ADSL2 PLUS
Adsl Type: ANNEX_A
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam modem arayüzünde yazmış olduğumdan farklı bir bilgi olsa ben araştırıp öğreneceğim ancak tüm bilgiler bu görsellerden ibaret.
 

Dosya Ekleri

  • modem.png
    modem.png
    200,6 KB · Görüntüleme: 42
  • modem1.png
    modem1.png
    133 KB · Görüntüleme: 43
  • modem2.png
    modem2.png
    45,1 KB · Görüntüleme: 44
  • modem3.png
    modem3.png
    71,6 KB · Görüntüleme: 37
  • modem4.png
    modem4.png
    73 KB · Görüntüleme: 53
Hocam modem arayüzünde yazmış olduğumdan farklı bir bilgi olsa ben araştırıp öğreneceğim ancak tüm bilgiler bu görsellerden ibaret.
Bu modelde varmıdır bilmiyorum ama söyleyeceğim yöntemi uygularmısınız.Modem arayüzünde aşağıda Sistem Takibi yazıyor,mouse'u oranın üstüne getirin,hemen yukarısında xDSL İstatistikleri yazar,ona tıklayıp ve o bölümdeki resimleri buraya ekleyebilirmisiniz.
 
Buyurun, sistem takibi menüsü bu şekilde. Elimde başka bir modem olsaydı onunla denerdim ancak eski modemi çöpe atmışlar. Cahillik başa zarar.
 

Dosya Ekleri

  • modem5.png
    modem5.png
    138,6 KB · Görüntüleme: 45
  • modem6.png
    modem6.png
    184,3 KB · Görüntüleme: 41
Buyurun, sistem takibi menüsü bu şekilde. Elimde başka bir modem olsaydı onunla denerdim ancak eski modemi çöpe atmışlar. Cahillik başa zarar.
Malesef hat değerleri çok karışık,ben tam anlamıyla çözemedim.Hattınızın sürekli kopmasının bir çok nedeni olabilir.Bu durumda ne yazıkki net birşey söylüyemiyorum.Teknik ekibin detaylı bir inceleme yapması gerekir.Adsl hatlarında bu durumlar çok sık görülür.Eğer modeminiz VDSL2 destekliyorsa ve alt yapı müsait ise VDSL'e geçmenizi tavsiye ederim.Yine de sormak istediğiniz birşey varsa sorun yardımcı olmaya çalışayım.
 
Teşekkür ederim yardımınız için. Teknik ekip bir haftadır gelmediği için kendi başıma kablolama hatası vb. sorunları çözerim belki diye tespit etmek istiyorum ancak söylediğiniz gibi modem arayüzü karışık ve değerler diğer modemler gibi değil. Şu an pandemi nedeniyle memleketteyim. En iyisi evime dönmek sanırım. Çünkü bu sorunlar çözülmeyecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı