DSL kablo nasıl çekilir?

rownes

Centipat
Merhabalar arkadaşlar. TT'dan evime kontrole geldiler ver telefon çıkışından modeme giden DSL kablosunun çok kötü olduğunu söylediler. Alt yapım 100Mbit internet verirken 7 alıyormuşum bu berbat kablo ile. Adamlar ankastreden daireye gelen telefon çıkışına kendi DSL kablosunu taktılar hız 100'e çıktı bizim evdeki kabloyu taktıklarında 7'ye düştü. Bu ankastreden daireye gelen telefon hattı çıkışıyla modem arasına CAT 6 kablo takabilir miyiz? Kablo önerisi yapacak veya bu işi nasıl yapacağımı söyleyen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım.

Son düzenleme:
Selamlar. Kablo olarak "Nexans CAT-5/6 UTP Halogen Free" öneririm. Ankastre kutusunu açınca bağlı olduğunuz porta krone bıçağı ile çakım yapacaksınız. Ardından RJ-11 Jack ile hattı sonlandıracaksınız.

Selamlar. Kablo olarak "nexans CAT-5/6 utp halogen Free" öneririm. Ankastre kutusunu açınca bağlı olduğunuz porta krone bıçağı ile çakım yapacaksınız. Ardından RJ-11 jack ile hattı sonlandıracaksınız.

Değerli yorumunuz için teşekkürler. Ankastreden daireye gelen hatta hiçbir problem yok 100Mbit sorunsuz iletiyor. Benim sorunum dairedeki telefon çıkışından modem arasına giden DSL kablomda. Modeme hızı iletemiyor. Türk Telekom'dan gelen adamlar kendi kablosunu modemime taktıklarında sorunsuz 100Mbit hız geldi. Ana hatlarda sorunumuz yok hepsi test edildi. Daire içinden modeme giden dsl kablosu problemli.

Resim ekledim bakabilirsiniz. Resimdeki kablo sıkıntılı.

Dosya Ekleri

• IMG_20200503_204740.jpg
    IMG_20200503_204740.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 135
  • IMG_20200503_204801.jpg
    IMG_20200503_204801.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 125
Kabloyu kendiniz alıp bir tesisatçı çağırmanız en iyisi olacaktır. Ya da giriş katta felan oturuyorsanız direk kabloyu dışardan çekebilirsiniz.

Ben anlatamadım sanırsam. Binadan daireme gelen kabloda/hatta bir sorun yok. Daire içindeki telefon çıkışından modemime giden kablo sıkıntılı bunun için öneri istemiştin. Ankastreden daireye gelen kabloda problem yok arkadaşlar.

Selamlar. Dediğim gibi ev içi tesisattada bahsettiğim kabloyu kullanabilirsiniz. Evinize hat nerden gelmektedir? RJ-11 prizden mi alıyorsunuz hattı?

Selamlar. Dediğim gibi ev içi tesisattada bahsettiğim kabloyu kullanabilirsiniz. Evinize hat nereden gelmektedir? RJ-11 prizden mi alıyorsunuz hattı?

Telefon çıkışından alıyorum hattı. RJ-11 sanırım. Fotoğrafta çekmiştim o kablo ucu dediğiniz uç sanırım. Sizin söylediğiniz kabloya baktım fakat RJ-45 uç var onda.

Evet, standart olarak RJ-11 kullanılır. Bahsettiğim kabloyu istenilen uzunlukta alarak iki ucuna RJ-11 Jack çaktırın. Bir ucunu prize diğer ucunu modeme veya dağıtıcıya girin. Asla problem yaşamazsınız.

Evet, standart olarak RJ-11 kullanılır. Bahsettiğim kabloyu istenilen uzunlukta alarak iki ucuna RJ-11 jack çaktırın. Bir ucunu prize diğer ucunu modeme veya dağıtıcıya girin. Asla problem yaşamazsınız.

Allah razı olsun sizden. Yapmışken tam yapmak istiyorum CAT5e değil de verdiğiniz linkten önerilenlerde şunu buldum;

.

CAT6e ye RJ11 uç takılır mı?

Bir de kusura bakmayın çok soru soruyorum ama ben buradan nasıl sipariş vereceğim? Adet yazır metre olarak aldırtmıyor. 15M lazım 15 adet mi alacağım?

Evet çakılır. Kablo içinde 8 adet damar bulunur ve bunlar ikili gruplar halindedir. Siz sadece tek bir grubu kullanacaksınız. Geri kalan gruplar yedek olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı