DSL kablo uzunluğu internet hızını etkiler mi?

• Konuyu başlatan Oywle
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 16.986

Oywle

Hectopat
Arkadaşlar DSL kablo uzunluğu internet hızını etkiler mi? Modemimi odama taşıyacağım ama modemle bilgisayar arkasına bağlanan kabloyu degil de dışarıdan gelen DSL kablosunu uzatmayı düşünüyorum. İnternetimde düşüşler meydana gelir mi? Bilgisi olan arkadaşlarımın bana yardımcı olmalarını istiyorum.

Arkadaşlar DSL kablo uzunluğu internet hızını etkiler mi? Modemimi odama taşıyacağım ama modemle bilgisayar arkasına bağlanan kabloyu degil de dışarıdan gelen DSL kablosunu uzatmayı düşünüyorum. İnternetimde düşüşler meydana gelir mi? Bilgisi olan arkadaşlarımın bana yardımcı olmalarını istiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

TEST de edilmiş. Kablo uzunluğu neredeyse hiç etkilemez.

Yaklaşık 3-4 aydır 20 metrelik DSL kablosu kullanıyorum. Ping'de artış veya internet hızında düşüş yaşmadım ama kablonun çok fazla eğilip bükülmemesine dikkat edin derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Test de edilmiş. Kablo uzunluğu neredeyse hiç etkilemez.

Evet bu videoyu izledim ama benim demek istedigim tam olarak bu değil yanlış anlamadıysam bu arkadaşların taktıgı kablo modem ve bilgisayar arasına takılan internet kablosu benim tam olarak söylemek istedigim modemin arkasına dış hattan gelen kablo ben o kabloyu kesip ek yaparsam sıkıntı olur mu yardımın için teşekkürler.
Yaklaşık 3-4 aydır 20 metrelik DSL kablosu kullanıyorum. Ping'de artış veya internet hızında düşüş yaşmadım ama kablonun çok fazla eğilip bükülmemesine dikkat edin derim.

Teşekkür ederim yeterli oldu :)

Etkisi olur ama kolay kolay farkedilmez. Bir kabloyu up uzun yapmaktansa dışarıdan geleni ve modemden geleni uzatın. Mesela gereken mesafe 5 metre diyelim 2.5-2.5 olsun.

Etkisi olur ama kolay kolay farkedilmez. Bir kabloyu up uzun yapmaktansa dışarıdan geleni ve modemden geleni uzatın. Mesela gereken mesafe 5 metre diyelim 2.5-2.5 olsun.

Sizin demek istediginizi anladım ama maalesef öyle bir imkanım yok benim modemimin bulunduğu odadan modemimi cıkartıp diğer odaya götürmem gerekli yardımınız için teşekkür ederim.

Zaten uzun kabloda ki risk biraz da o çünkü dikkat edilmezse kabloların zarar görme ihtimali daha yüksek. Uzun kablolara dikkat etmekte bazen zor olabiliyor. Aslında kablonun kısa ya da uzun olmasının internete etkisi pek anlaşılabilir seviye de olmuyor zamanla kablo zarar görüyor ve zannediliyor ki kablo uzun diye internet kötüleşti.

Hocam, benim modeme gelen kablo yaklaşık 50 metre. Evi yapan saygıdeğer arkadaşlar tesisatı çok güzel yaptıkları için ben kablo çekmek zorunda kaldım. Hız ve ping olarak iyi. Altyapı desteğim 50 ve alabiliyorum. Kabloyu da kuruluma gelen arkadaştan aldım. Baktık ki tesisat kötü. Sağolsun kablo bıraktı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı