DSL Kablosu önerisi

Bluedad

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Yeni bir internet sağlayıcısına geçiş yapmaktayız. Tüm kablolarıyla birlikte eski modemi de geri gönderdik. Dolayısıyla DSL kablosu (modemden splitter'a veya sabit telefona giden kablo) almak durumundayım. Acaba bu kablolarda kalite farkı oluyor mu? Bu CAT 5, CAT 6 gibi ibareler sadece ethernet kablosu için mi geçerli yoksa DSL kablosunda da oluyor mu? Ayrıca VDSL veya ADSL için bu kabloda farklı bir seçim mi yapmak gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Piyasadan alacağınız köken kablolar aşağı yukarı aynı kalitededir. RJ11'de kullanmak için CAT5 - CAT6 almanız size bir şey kazandırmaz. Tersine kablo kalın olduğu için modemi konumlandırmada sorun yaşarsınız. Kablo ekli olmasin, ucuna çakılan RJ11'ler kablonun koruması ile birlikte duzgün çakılmış ve oksitsiz olsun. Başka bir şeye gerek yok.

Dsl kabloları standarttır , herhangi bir marka alabilirsiniz. Eğer ankastre den dairenize Cat 5 veya 6 ile geliyorsa internet , sizde aynı şekilde cat 6 alıp Rj 11 uç çakıp kullanabilirsiniz.

Modeminiz gelince Hız testi , hat değerlerine bakın eğer kötü ise binanızın girişindeki ankastre den dairenize CAT 6 kablo çektirip RJ11 uç çakıp kullanabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız sizden kaynaklı herhangi bir hat zayıflaması vs. yaşamazsınız.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. İş yerinde kullanacağız ve altyapı eski. Dolayısıyla alabildiğimiz maksimum hız zaten 35 Mbps o da VDSL modemle mümkünmüş. O halde CAT 5-6 ile işim yok diye anladım. Klasik bir telefon kablosu alıp geçeyim elektrikçiden.

Duvardaki prizden modeme kadar olan bağlantı için istediğiniz telefon kablosunu alabilirsiniz, sorun olmaz.

CAT-5, CAT-6 mevzusu ise iç tesisatını değiştirecek arkadaşlar için geçerlidir. Piyasada TT'nin verdiği hariç kaliteli bakır içeren CAT-3 kalmadı. Ankastre ve ev arasında bakır kalitesi iyi olan firmalardan CAT-6 kablo öneriyorum.

Eğer bakır kalitesi yüksek CAT-3(telefon kablosu) bulunabilirse kullanmakta sakınca yok.

Yani sizin durumunuzda CAT-6 boşa yatırım olur.

Arkadaşlar ben de bu kablodan sipariş ettim. Buattan prize giden dsl kablosunu yenileyeceğim şuan ki kablo alüminyum. Fazla bir mesafe yok zaten 1 metre falan. Az da olsa performansa etki eder mi bu kablo ile değiştirmem?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı