DSL kablosunda bulunan ek nasıl kaldırılır?

Merhaba 4-5 yıldır kullandığımız kablolama artık sorun çıkarıyor. Bu ayın başında 50Mbps hızdan 24Mbps hız olan bir tarifeye geçtik, Ve oyun oynarken ışınlanmaya başladım. Modem arayüzünden durumu kontrol edeyim dedim, gördüklerim üzücüydü. FEC ve CRC hataları buradan ISS'e kadar gidiyor. 1-2 saat uğraştım, çünkü internette kopmalar oluyordu. Müşteri hizmetleri DSL kablosundaki eki kaldırmam gerektiğini söyledi. Ancak bunun nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bir yorumu, bilgisi olan var ise lütfen belirtsin.

Not: "Attainable Net Data Rate" normalde 75-90Mbps oluyordu, artık 25Mbps.
2020-07-09 (6).png

Son düzenleme:
Hocam o zaman bir elektrikçi çağırıp kontrol ettirin. Ek falan var mı baksınlar. Sizin bulmak çok zor.

Hocam o zaman bir elektrikçi çağırıp kontrol ettirin. Ek falan var mı baksınlar. Sizin bulmak çok zor.
Alabileceğim en yüksek hız 75-90Mbps iken şimdi 25Mbps. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Bildiğim kadarıyla alınabilecek en yüksek hıza yakın bir tarife kullanılır ise hatalar çoğalıyor. Ben bunun da sebep olabileceğini düşünüyorum. 7-8 gün önce iyi olan kablo şimdi birden mi bozuldu dedirtiyor yani.

Alabileceğim en yüksek hız 75-90MBPS iken şimdi 25Mbps. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Bildiğim kadarıyla alınabilecek en yüksek hıza yakın bir tarife kullanılır ise hatalar çoğalıyor. Ben bunun da sebep olabileceğini düşünüyorum. 7-8 gün önce iyi olan kablo şimdi birden mi bozuldu dedirtiyor yani.

Zaten bu ayrı bir sorun. Bence size bir bahane sundular. Siz de tesisatın yenilendiğini ve sorunun devam ettiğini belirtin. Port bile değiştirmiş olabilirler.

Zaten bu ayrı bir sorun. Bence size bir bahane sundular. Siz de tesisatın yenilendiğini ve sorunun devam ettiğini belirtin. Port bile değiştirmiş olabilirler.
Teşekkür ederim, aklıma bir fikir getirdiniz. Tarifemi tekrar 50Mbps yaptıracağım bakalım ne olacak bu sefer. Buraya da tekrar yazarım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı