DSL Modem Önerisi

FearOnEyes

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Elimde Türk Telekom'un ZyXEL VMG3312-B10B modemi var. Artık yetersiz gelmeye başladı. TP-Link deco X50 DSL ve X73 DSL modelleri arasında karar vermedim. Aralarında 2000 TL fark var. Önerilerinize açığım.

Dsl en senkronize işlemci hangisindeyse ondan almak daha mantıklı bende eski bir tenda modem var 1 kere kesinti yaşamadım modemle ama wifi performansı artık ölü durumdaydı gittim Keenetic Hopper dsl aldım ,bu güne kadar hiç kesinti yaşamayan internetim yeri geldi 30 40 sn aralıklarla kopmaya başladı ,evet yazılımı özellikleri iyi ama öyle bir anlatıyorlar ki sanki o özellikler başka modemde yok, müşteri hizmetlerinin üslubu da kötü ,ping olayını çözüyor ama bu sefer dalgalanmalar başlıyor ben memnun kalmadım ,daha garanti markalara bakmanı öneririm . Ayrıca bir arkadaşın aldığı Keenetic modem ,ani akımdan dolayı yanıyor ne tamir ediyorlar ne garantiye dahil ediyorlar ben bunu müşteri hizmetlerine laf arasında sorduğumda dalga geçer gibi hiçbir firma Türkiye'de böyle garanti vermez ,akım sonucu yanan cihaz garanti dışıdır diye cevap verdiler, bu tüketiciyi cahil yerine koymaktır sanki hiç Corsair, Asus gibi markalara ulaşamadık kullanmadık gibi küçümseyici bir tavırdır sırf bu tavırlarından dolayı bile ben bir daha ne Keenetic alırım ne çevremdekilere aldırırım.
Yeri gelmişken ben de uzun ömürlü ileriye dönük olsun performanslı olsun diye wi-fi 6 modem arayışındaydım ve yarın fibere geçersem diye düşünüp Hopper Dsl almıştım ama şunu net söyleyebilirim ki evde başka kullanıcılar varsa wi-fi 6 faydadan çok zarar getiriyor özellikle eski telefonlar 2.4 ghz cihazlar varsa wi-fi 6 diye aldanıp yüksek fiyatlı bir cihaz almayın performans olarak da bir fark görülmüyor.

Ben bu modemi almaya niyetliydim ama fiyatı pahalanmış ben baktığımda 1800 civarıydı , o kadar para verip yeni nesil birşey aldığımız halde sorunlarını da beraberinde getirdiği için askıya aldım ,alırken en önemlisi hattınızla uyumlu olması ve stabil olması gerisi fasa fiso , düzgün bir qos ayarına da sahipse gerisi çok önemli değil .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı