DSL ve internet ışığı sürekli gidiyor

Makaleler
3
Bilgisayar ile internete bağlanınca (Wi-Fi, Ethernet fark etmeksizin) DSL ve internet ışığı gidiyor. Modemi başka bir odaya takıp denedim, sonuç aynı. Arıza kaydı oluşturdum ama geri dönüş yok. Ne yapmalıyım? Ayrıca internet hızım da 80 Mbps'den 30-50 arasına düşmüş durumda.

Dosya Ekleri

• 555555.png
    555555.png
    12,7 KB · Görüntüleme: 66
  • 4444444.png
    4444444.png
    40,3 KB · Görüntüleme: 61
Bölgede sanırım arıza var. SNR değerlerin yerlerde. 8.9dB ile artık 80Mbps alamazsın. Hatta çalışma yapılıyordur yakında normale döner.
Eskiden attığımda bir arkadaş hat değerlerin mükemmel demişti. Bize herhangi bir "arıza çalışması var" diye bilgi gelmedi. Ne yapmalıyım ? 2 hafta oldu aynı şekilde hala.
Maksimum kapasite düşmüş.
Nasıl düşebiliyor durduk yere ? Düşürme gibi bir saçma yetkileri var mı ?

Eskiden attığımda bir arkadaş hat değerlerin mükemmel demişti. Bize herhangi bir "arıza çalışması var" diye bilgi gelmedi. Ne yapmalıyım? 2 hafta oldu aynı şekilde hala.

Nasıl düşebiliyor durduk yere? Düşürme gibi bir saçma yetkileri var mı?

Mükemmel diyen arkadaşın sanırım nazarı değdi. 🙃
Hangi firma ile çalışıyorsun?

Millenicom. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum, ilk defa bugün sorun yaşadım.

Türk Telekom hattını bu tarz firmalara kiralayarak limitli kullanıcı sayısı ve bant genişliği tanımlamakta. Eğer firmanız kotasını doldurduysa ya da kullanıcı sayısı azsa bant genişliğini düşürerek kirayı ucuzlatmıştır.
Türk Telekom ile çalışabilir ya da bağımsız TurkNet Yapa altyapısını kullanabilirsin. SNR değerlerin çok düşük ISS değiştirmeye bak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı