DSLAM kilidi kaldırılabilir mi?

hiutku

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar DSLAM kilidi nedir ve nasıl kaldırtabilirim? Speedtest yaptığımda 65/7 gibi değerler alıyorum.
1234.PNG

Türknet kullanıyorum

Arkadaşlar bi tırnak açmak istiyorum arada internetimde kesilmeler oluyor. SNR değeri ile alakalı olduğunu söylediler fakat destek kaydı açtığımda hep aynı zırvalar... Öneriniz nedir?

Arkadaşlar bi tırnak açmak istiyorum arada internetimde kesilmeler oluyor. SNR değeri ile alakalı olduğunu söylediler fakat destek kaydı açtığımda hep aynı zırvalar... Öneriniz nedir?
Destek kaydına hızınızı 65-67 civarına sabitlemelerini söyleyin. Sarı forum, Twitter, Facebook gibi yerlerden ulaşmayı deneyin. Arıza kaydını Ois üzerinden açıyorsunuz değil mi?

79865 ve 79861 DSLAM kilidi profilidir. Kilide yakalanmışsınız fakat kaldırtsanız bile anlamı olmaz. Zaten 80 Mbit sabitlemişler. En iyisi ellememek.
Şu an ben de kilide yakalandım. Hız profili 100/8 VDSL2 olarak görünüyor fakat 97.66/7.99 olarak tanımlı. Birkaç kez uğraşıp düzelttirdim ama 1-2 ay sonra eski haline geri dönüyor. Sistemsel bir şey olduğu için uğraşmaya değmez.

Opera Anlık Görüntü_2021-02-04_232020_192.168.1.1.png

79865 ve 79861 DSLAM kilidi profilidir. Kilide yakalanmışsınız fakat kaldırtsanız bile anlamı olmaz. Zaten 80 Mbit sabitlemişler. En iyisi ellememek.
Şu an ben de kilide yakalandım. Hız profili 100/8 VDSL2 olarak görünüyor fakat 97.66/7.99 olarak tanımlı. Birkaç kez uğraşıp düzelttirdim ama 1-2 ay sonra eski haline geri dönüyor. Sistemsel bir şey olduğu için uğraşmaya değmez.

Eki Görüntüle 866304
Hocam eskiden 156 mbps down 60 mbps up alıyordum bir anda düştü. Bina içinde klasik telefon kablosu var. Bu değerler ile 100 down 8 up deneyeceğim. Sinyal gücü seviyesi bende -3,6 olarak gözüküyor. Eksi olma sebebi nedir?
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 866304
Hocam üstteki kesilme sorunuma bir yanıt bulursanız müteşekkir olurum. Söylendiği gibi hızı sabitlettirebilir miyim?

Hocam eskiden 156 Mbps down 60 Mbps up alıyordum bir anda düştü. Bina içinde klasik telefon kablosu var. Bu değerler ile 100 down 8 up deneyeceğim. Sinyal gücü seviyesi bende -3, 6 olarak gözüküyor. Eksi olma sebebi nedir?
Eki Görüntüle 866320

Hat değerleri iyi. Bu değerler ile 100 Mbit hız alabilirsiniz. Neden 16 Mbit sabitlenmiş anlamadım.
Önceden 162 Mbit hız alıp şimdi düşmesi; cihaza yeni abone eklenmesi ve buna bağlı olarak parazit - kapasite sorununun oluşması olabilir.
DBm konusunda tam bilgi sahibi değilim. Yanlış bir şey söyleyip sizi yanıltmak istemem. Fakat bildiğim kadarıyla modem ile DSLAM arasındaki bağlantının kalitesini belirtiyor olması lazım. Mesafe kısaysa eksi değerler alabiliyor diye biliyorum. Dediğim gibi kesin olarak bilgim yok.

Türk Telekom kullanıcısıyım yıllardır. Online İşlemler üzerinden ADSL/VDSL/FİBER yazan butona bastım. Konu türünü şikayet olarak seçtim. DSLAM kilidimin en kısa sürede kaldırılmasını istiyorum dedim.
Bana gelen cevap ise; değerli müşterimiz, yapılan kontrollerde Internet'e erişiminizde sorun yaşamadığınız gözlemlenmiştir benzeri bir cevap oldu. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı