DSLR kamerayı webcam olarak kullanmak

egeefecik

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
0400F | 2X8 HyperX Predator 3000 Mhz @2666 Mhz | MSI B460M-A PRO | AMD Radeon RX 6650XT Sapphire Nitro+| Samsung 970 EVO Plus 1 TB M.2 SSD | SanDisk Ultra 3D 500GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB | Western Digital Green 2TB 7200 RPM HDD | Corsair Carbide 110R | Corsair CX650F RGB
Meslek
Mülkiye'de talebe
Merhabalar. Elimdeki webcam Picasso tablosu gibi görüntü verdiği için elimdeki DSLR kamerayı webcam olarak kullanmayı düşünüyorum ancak bir sıkıntı var, DSLR kamerayı monitöre hangi aparatla takacağım? Teşekkürler.

Çok mantıklı bir davranış olarak görmedim. Fotoğraf çekim sayısı ile bile zarar gören birşeyi bu şekilde webcam gibi kullanmak ömrünü tüketecektir. Ayrıca pilde ne kadar dayanabilir bu işe.

Şarja bağlı kullanacağım pilini çıkarıp

Dostum kamerana göre değişir benim kameram type-c çıkış veriyor. Type-C ile bilgisayara bağladığımda görüyor mesela. Kameranın modelini vs. verebilirsen daha rahat yardımcı olunabilir.
Kameranda micro-usb, type-c gibi çıkışlar var mı?

Çok mantıklı bir davranış olarak görmedim. Fotoğraf çekim sayısı ile bile zarar gören birşeyi bu şekilde webcam gibi kullanmak ömrünü tüketecektir. Ayrıca pilde ne kadar dayanabilir bu işe.
Dostum shutter ömrü diyafram kapaklarının açılıp kapanması ile ölçülür. Video çekerken shutter ömrüne bir zararı olmaz. Pil konusunda ise cihazı özel adaptörler ile elektriğe bağlı kullanma imkanın oluyor. Yayıncılarda bu şekilde kullanıyor. Bir kameranın aşağı yukarı shutter ömrü 500000 civarıdır. Video çekmeyle bir şey olmaz. Zaten bu parça ömrünü tükettiğinde değiştirilebiliyor.

EOS 1200D kullanıyorum, mini HDMİ çıkışı var

Teşekkür ederim. Peki monitöre nasıl takabilirim?

EOS 1200D kullanıyorum, mini HDMİ çıkışı var
Canon Webcam Utility ve Camera Connect yazılımlarına bir göz atarmısın. O cihazda usb çıkışı var. Usb kablosu ile bilgisayara bağlayıp, webcam utility kullanabilirsin.

Teşekkür ederim. Peki monitöre nasıl takabilirim?
Monitöre takmaktan kastın nedir? Doğrudan görüntü aktarımı ise hdmi üzerinden bağlayabilirsin.

Arkadaşın Sorusu: Kamerayı Monitöre nasıl takacağım.

En basiti bu şekilde,

Masana ve alanına göre başka yöntemleri de kendin bulmalısın.

Canon'un sayfasından kameranıza uygun webcam uygulamasıyla da webcam olarak kullanabilirsiniz ama bu durumda görüntü kalitesi biraz sınırlı oluyor galiba,

Ekleme: @spriggan da belirtmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…