DSLR kamerayı webcam olarak kullanmak

Canon'un sayfasından kameranıza uygun webcam uygulamasıyla da webcam olarak kullanabilirsiniz ama bu durumda görüntü kalitesi biraz sınırlı oluyor galiba,

Ekleme: @spriggan da belirtmiş
Hayır dostum hiç bir görüntü kaybı olmuyor. Yıllardır bu şekilde kullanıyorum.

Çok mantıklı bir davranış olarak görmedim. Fotoğraf çekim sayısı ile bile zarar gören birşeyi bu şekilde webcam gibi kullanmak ömrünü tüketecektir. Ayrıca pilde ne kadar dayanabilir bu işe.
Dostum yanlış bilgi verip neden beğenmedim atarak cevabı yanlış yönlendiriyorsun. İnsanlar doğru bilgiye ulaşmak için soru soruyor. Senin egonu beslemek için değil.

Full çözünürlükte kullanabiliyor musunuz kamerayı webcam olarak?
Evet dostum kullanılıyor hiç bir sorun olmuyor.

Dostum yanlış bilgi verip neden beğenmedim atarak cevabı yanlış yönlendiriyorsun. İnsanlar doğru bilgiye ulaşmak için soru soruyor. Senin egonu beslemek için değil.

Evet dostum kullanılıyor hiç bir sorun olmuyor.
Bu cihazlar fotoğraf çekmek için yapılıyorlar. Webcam olarak kullanmak için değil. Bu şekilde her türlü makine yıpranır. 1200D 500K shutterda gitmez. Böyle kullanılmış makinalar taksi çıkması gibi birşey olur. Bu kullanımı normalleştirmenizi uygun bulmadığım için beğenmedim.

Bu cihazlar fotoğraf çekmek için yapılıyorlar. Webcam olarak kullanmak için değil. Bu şekilde her türlü makine yıpranır. 1200D 500K shutterda gitmez. Böyle kullanılmış makinalar taksi çıkması gibi birşey olur. Bu kullanımı normalleştirmenizi uygun bulmadığım için beğenmedim.
Shutter ömrünün nasıl tükendiği hakkında fikrin var mı? Bir öğren önce istersen. Video çekiminin shutter ömrüne etkisi 1 resim çekmek kadardır.

Shutter ömrünün nasıl tükendiği hakkında fikrin var mı? Bir öğren önce istersen. Video çekiminin shutter ömrüne etkisi 1 resim çekmek kadardır.
Peki shuttera birşey olmadı fakat sürekli açık kalıp ışığa maruz kalan sensöre ne olucak. Bu arkadaş bu makinayı satışa koysa deseki 10K shutterda tertemiz makina. Webcam olarak kullanılmış bu makinayı alırmısın? Tabiki almazsın. Bir DSLR alırken ilk sorulan sorulardan biri videoda kullandınız mıdır?

Peki shuttera birşey olmadı fakat sürekli açık kalıp ışığa maruz kalan sensöre ne olucak. Bu arkadaş bu makinayı satışa koysa deseki 10K shutterda tertemiz makina. Webcam olarak kullanılmış bu makinayı alırmısın? Tabiki almazsın. Bir DSLR alırken ilk sorulan sorulardan biri videoda kullandınız mıdır?
Yeni nesil makinalarda bu artık sorun değil. O sensörün amacı zaten ışığa maruz kalmak. Videoda kullandınız mı sorusuna ne kamera satarken ne de alırken denk gelmedim.

Ekleme : Senin dediklerin üzerine araştırdım fakat dediğini besleyen hiç bir kayda değer kaynak bulamadım. Bu insanlar arasında dolaşan uydurma bir bilgi.

Valla geçen sahibinde bir tane 5DSR ki piyasası 20-25K civarında adam 15K ya satamadı. Makinanın shutter değeri yüksek değil fakat adam sürekli videoda kullanmış. Bunu ilana yazmamış fakat ilanda kablolu batarya mevcuttu. Aradım bir güzel konuştuk adamla. Şöyle video çektim böyle video çektim bir güzel anlattı. O adam o makinayı o şekilde satamaz. İlla satmak istiyorsa o pili yok edecek, çektiği videolardan bahsetmeyecek ve o şeklide birine tabiri caiz ise iteleyecek. Ha bu arada belki 1200D için bu sorgulama yapılmayabilir ama başlık DSLR açıldığı ve bir genelleme içerdiği için uyarımı yapayım dedim ben.

Yeni nesil makinalarda bu artık sorun değil. O sensörün amacı zaten ışığa maruz kalmak. Videoda kullandınız mı sorusuna ne kamera satarken ne de alırken denk gelmedim.

Ekleme : Senin dediklerin üzerine araştırdım fakat dediğini besleyen hiç bir kayda değer kaynak bulamadım. Bu insanlar arasında dolaşan uydurma bir bilgi.
Valla ben 2003 yılından beri fotoğraf çekiyorum. En az 4-5 filmli makinadan sonra ilk çıkan Canon 300D yi Amerikadan getirerek başladım bu işe. Hayyamda birçok dükkan beni tanır. Onlar ilede bu konuları çok konuştuk. İnternette olup olmadığı hakkında hiçbir fikrim yok. Hayyamda bilgiğin satıcılar var ise ara sor. Ya da sen kendi inandığın doğrular ile devam et.

Son düzenleme:
Vallahi geçen sahibinde bir tane 5DSR ki piyasası 20-25K civarında adam 15K ya satamadı. Makinanın shutter değeri yüksek değil fakat adam sürekli videoda kullanmış. Bunu ilana yazmamış fakat ilanda kablolu batarya mevcuttu. Aradım bir güzel konuştuk adamla. Şöyle video çektim böyle video çektim bir güzel anlattı. O adam o makineyı o şekilde satamaz. İlla satmak istiyorsa o pili yok edecek, çektiği videolardan bahsetmeyecek ve o şeklide birine tabiri caiz ise iteleyecek. Ha bu arada belki 1200D için bu sorgulama yapılmayabilir ama başlık DSLR açıldığı ve bir genelleme içerdiği için uyarımı yapayım dedim ben.

Dediğim gibi dostum o olay yanlış bir bilgi ayrıca bataryayı yazmasa başka hesaptan satardı. Genelde insanlar fiyat kırmak için atıp tutuyor. Arabanın ön tamponunda çizik varsa araba önden hasar almış deyip 100 bin TL fiyat kırmaya çalışanı gördü bu gözler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı