DSR ile ekran çözünürlüğü artırılabilir mi?

hix7

Hectopat
İnternette gezinirken DSR ile ekran çözünürlüğü yükseltme diye bir şey gördüm. Ekranım 1600x900. Bunu 1080p yapabilme şansım var mı? (Ekran kartım 3050.)

Var hocam. Fakat sanal olarak yapılır. Gerçek 1080p gibi olmaz. Kenar yumuşatma gibi olur.

Evet çözünürlüğü sanal olarak FHD yapabilirsiniz fakat FHD görüntüsü almazsınız. Görüntü olarak bir şey beklemeyin fakat sisteminizde darboğaz var ise DSR ile çözünürlük arttırıp azaltabilirsiniz.

Sistemim Ryzen 5500, 3050 darboğaz yok yani yapsam bir şey olur mu?

@hix7 sıkıntı olmaz hocam.

Bu işlem ile darboğazı nasıl engelleriz hocam? Ben anlamadım ama öğrenmeyi de istiyorum.

Bu işlem ile darboğazı nasıl engelleriz hocam? Ben anlamadım ama öğrenmeyi de istiyorum.
Sistem monitörün çözünürlüğü üstündeki çözünürlüğü sanal olarak işlediği için kullanımlar artıyor, doğal olarak darboğaz azalıyor ve performansta artış görülebiliyor.

DSR açık olursa sıkıntı olmaması lazım.

Şimdi bu sistem nasıl çalışıyor hocam? Okudum da tam aklıma yatmadı. Sistem yüksek çözünürlükte render işlemi yapınca FPS düşmez mi? Nedir ne değildir bu iş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…