Dual Boot Linux mu yoksa sanal makine Linux mu?

grant

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 550 4GB | i3 10100f | 8GB DDR4 3200Mhz ram | MSI H510M-A PRO
Meslek
Vatandaş
Dual boot Linux mu yoksa sanal makine Linux mu? Halihazırda Windows 11 sistemim var ayrıca sanal makinede ubuntum var. Bu Ubuntu'yu Dual boot olarak kursam mantıklı olur mu? Sadece meraktan sordum artıları neler olur?

Ekran kartı : GTX 1650
CPU : R5 5600h (laptop cpu)
Ram : 16gb
SSD

Artısı tam performans kullanman olur. Kıyaslamaları da daha iyi yaparsın. Bana göre mantıklı. Kurarken bölümlendirmeyi iyi yap ki silerken sıkıntı yaşama.
Bende sadece video oyantırken kasma olduğu hissediliyor onun dışında zaten 8 gb ram verdim yeterli gibi.Bir sıkıntısını görmedim.Ekran kartı sürücüsünü kurabilsem çözülecek gibi ama galiba sanal makinede kurulmuyor.

Sanal makinede ekran kartın olmaz. Sanal makineye sahte donanımlar yazılımsal olarak sunulur. KVM GPU Passthrough gibi şeyler de ileri düzey şeyler. Windows'da mümkün mü bilmiyorum.

Neymiş bu demek için sanal makine uygun, ama aldığın hataları ve performans düşüklüklerini kullandığın OS'a bağlayamazsın.

Sanal makinede ekran kartın olmaz. Sanal makineye sahte donanımlar yazılımsal olarak sunulur. KVM GPU Passthrough gibi şeyler de ileri düzey şeyler. Windows'da mümkün mü bilmiyorum.

Neymiş bu demek için sanal makine uygun, ama aldığın hataları ve performans düşüklüklerini kullandığın OS'a bağlayamazsın.
Şuana kadar hata almadım performans kaybı belirttiğim gibi ekran kartı sorunu onun dışında çoğu şey iyi çalışıyor.Ama dual boot kurarken yanlışlıkla kendi sistemimi bozarım korkusu engel oluyor.

Virtualbox direkt kuruyor mu sanki öyle bir bilgi okumuştum.

Son düzenleme:
Dual boot Linux mu yoksa sanal makine Linux mu? Halihazırda Windows 11 sistemim var ayrıca sanal makinede ubuntum var. Bu Ubuntu'yu Dual boot olarak kursam mantıklı olur mu? Sadece meraktan sordum artıları neler olur?

Ekran kartı: GTX 1650.
CPU: R5 5600H (laptop CPU)
RAM: 16 GB.
SSD.

Eğer büyük bir USB varsa live USB de deneyebilirsin çoğu programı vesare. Tek dezavantajı bilgisayarı kapatırsan her şeyin yok olması olur.

Sanal makinede neden kullanma ihtiyaci duyuyorsun? Hani pentesting ile falan ugrassan anlarim, ancak genel kullanim icin zaten Windows bulunuyorken sanal makine cok alakasiz kaliyor. Butun islerimi yapacagim diyorsan gec kur dual boot olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı