Dual boot nasıl yapılır?

WinuxX

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, Dual boot yapmak istiyorum. C ve D diski olarak ikiye ayırmış bulunmaktayım. C diskinde Windows, D diskine ise Linux kuracağım. Dual boot nasıl yapılıyor?

Öncelikle merhaba, Dual boot yapmak istiyorum. C ve D diski olarak ikiye ayırmış bulunmaktayım. C diskinde Windows, D diskine ise Linux kuracağım. Dual boot nasıl yapılıyor?

Kurulum USB hazırlayıp BIOS'tan yukarı çek. Kurulum ekranı gelir. Kurmak istediğin diski seç. Kurulum tamamlandıktan sonra ikisi arasında geçiş için boot menüsü kullanabilirsin.

Kurulum USB hazırlayıp BIOS'tan yukarı çek. Kurulum ekranı gelir. Kurmak istediğin diski seç. Kurulum tamamlandıktan sonra ikisi arasında geçiş için boot menüsü kullanabilirsin.

Demek istediğim iki ayrı HDD/SSD yok, Tek SSD var onu ikiye böldüm.

Demek istediğim iki ayrı HDD/SSD yok, Tek SSD var onu ikiye böldüm.

Sorun nerde anlamadım? Disk bölmeyi kastediyorsan eğer Disk yönetimi gelip diske sağ tıklayıp küçült diyeceksin. Sonra ayırmak istediğin oranı yaz. Sonra yeni oluşan birime sağ tıklayıp yeni basit birim oluşturacaksın.

Sonra USB bağlayıp BIOS ile USB yukarı çekeceksin. Gerisi ilk yazdığımda zaten mevcut.

Ben de tek bir SSD'de dual boot kullanıyorum.

@WinuxX sorunu daha net bir şekilde açıklarsan daha iyi yardımcı olurum.

Son düzenleme:

Teşekkürler ilginiz için, Kurulum esnasında "Windows 10'un yanında kur" u mu işaretleyeceğim yoksa En alttaki seçenek olan "Başka bir şey" i mi seçeceğim?

@WinuxX

Dediğim gibi yaptıysan eğer "Başka bir şey" seçmen gerek.

"Başka bir şey" bastım seçeneğine, bir sürü şey geldi ne yapacağımı bilmiyorum vallahi, tek tek resimleri atacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…