Dual Boot Sildikten Sonra GRUB ERROR Sorunu

EkaraCan33

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar dün akşama kadar bilgisayarımda Ubuntu 17.4 (olması lazım yanlış hatırlamıyorsam) ve Windows 7 dual bootda çalışıyordu. Ben Linux kullanmadığım için sileyim dedim. Windows 7 Disk Manager'a girdim. Linux Partition'ını sildim ve Windows'un bölümüne geri ekledim. Sonra internette biraz gezdikten sonra bilgisayarı kapatıp yattım. Şimdi bilgisayarı açmaya çalışınca GRUB ERROR veriyor. Tam olarak;

"error: no such partition.
Entering rescue mode.
grub rescue>"

yazıyor. Ben bu 'grub rescue>'nun yanına bir şeyler yazmayı denedim ama olmadı. Biliyorum yanlış bir şekilde silmeyi denedim Ubuntu'yu ama. Nasıl Windows'u geri açabilirim? GRUB'u kırabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinde Windows medyası varsa onunla, yoksa farklı bir bilgisayardan kurtarma medyası oluşturarak başlangıç onarma işlemi yapmalısın.

Merhaba, bu işlemin çözümü için Windows 7 format USB yada CD'sine ihtiyacınız var.
CD veya USB ile sistemi başlatıp onarım seçeneklerinden CMD'yi açacaksınız ardından sırasıyla aşağıdaki kodları gireceksiniz.
Kod:
bootrec.exe /fixboot
Kod:
bootrec.exe /fixmbr
İşlemden sonra yeniden başlattığınızda Windows 7 ile başlayacaktır.
İyi sosyaller.

Merhaba, bu işlemin çözümü için Windows 7 format USB ya da CD'sine ihtiyacınız var.
CD veya USB ile sistemi başlatıp onarım seçeneklerinden CMD'yi açacaksınız ardından sırasıyla aşağıdaki kodları gireceksiniz.
Kod:
bootrec.exe /fixboot
Kod:
bootrec.exe /fixmbr
İşlemden sonra yeniden başlattığınızda Windows 7 ile başlayacaktır.
İyi sosyaller.

Selam çok teşekkür ederim. Sayende düzelttim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı