Çözüldü Dual boot sonrası GRUB'ta Windows gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ensarinho

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam herkese. Bugün Manjaro ve Windows 10 Dual boot yaptım fakat açılırken GRUB'ta Windows 10 gözükmüyor. Ne yapacağım?

Çözüm
Kurarken BIOS'tan Secure Boot'u devre dışı bıraktınız mı? Ona göre sorunun neden kaynaklı olduğunu çözeceğim.

Yok ellemedim. Fakat halihazırda kapalıydı diye hatırlıyorum. Ayrıca şu adımı yaptım reboot atacağım şimdi. 40_custom dosyasına
Menuentry "Windows Boot Manager" {
Search --FS-UUID --no-Floppy --set = root CCCD-C5ed
Chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
}
Bunu yapıştırdım. Deneyeceğim şimdi.
Hocam onu yaptım ama os-prober yapınca boş çıktı çıkıyor.
Kod:
sudo mount /dev/sdXn /mnt/windows  # sdXn yerine Windows bölümünü yaz. Geçici olarak boot etmeni sağlayacak.
Kod:
sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg.  ardından tekrar güncelle.

Bu da olmazsa GRUB'a Windows'u manuel tanıtacağız.

Kod:
sudo mount /dev/sdXn /mnt/windows # sdXn yerine Windows bölümünü yaz. Geçici olarak boot etmeni sağlayacak.
Kod:
sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg. ardından tekrar güncelle.

Bu da olmazsa GRUB'a Windows'u manuel tanıtacağız.

Bunu nasıl yapacağım? Tam anlamadım hocam.

Olmadı mı? Terminalden yapacaksınız aynı işlemleri.

Hocam, benim en son yaptığım işlemden sonra düzeldi. Şu an Windows’tayım fakat bu sefer sistem saati bozuldu, 19.22 diyor. BIOS'ta da öyle yazıyordu. Bunu nasıl düzelteyim, BIOS’tan mı yoksa Windows’tan mı?

Hocam, benim en son yaptığım işlemden sonra düzeldi. Şu an Windows'tayım fakat bu sefer sistem saati bozuldu, 19.22 diyor. BIOS'ta da öyle yazıyordu. Bunu nasıl düzelteyim, BIOS'tan mı yoksa Windows'tan mı?

Saat ve tarihten eşitleye basınca o da düzeldi. Hocam çok sağ olun yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı