Kurarken BIOS'tan Secure Boot'u devre dışı bıraktınız mı? Ona göre sorunun neden kaynaklı olduğunu çözeceğim.
GRUB menüsüne nasıl gireceğim hocam? Bu arada terminale bunu birkaç kez yazdım. Ayrıca GRUB konfigürasyon dosyasına da menu ayarını yaptım. Sanırım anladığıma göre GRUB Windows'u görmüyor.
sudo pacman -S os-prober
Hocam onu yaptım ama os-prober yapınca boş çıktı çıkıyor.bunu girin terminalde birde böyle deneyin bakalım.Kod:sudo pacman -S os-prober
Hocam onu yaptım ama os-prober yapınca boş çıktı çıkıyor.
sudo mount /dev/sdXn /mnt/windows # sdXn yerine Windows bölümünü yaz. Geçici olarak boot etmeni sağlayacak.
sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg. ardından tekrar güncelle.
Kod:sudo mount /dev/sdXn /mnt/windows # sdXn yerine Windows bölümünü yaz. Geçici olarak boot etmeni sağlayacak.
Kod:sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg. ardından tekrar güncelle.
Bu da olmazsa GRUB'a Windows'u manuel tanıtacağız.
Bunu nasıl yapacağım? Tam anlamadım hocam.
Olmadı mı? Terminalden yapacaksınız aynı işlemleri.
Hocam, benim en son yaptığım işlemden sonra düzeldi. Şu an Windows'tayım fakat bu sefer sistem saati bozuldu, 19.22 diyor. BIOS'ta da öyle yazıyordu. Bunu nasıl düzelteyim, BIOS'tan mı yoksa Windows'tan mı?
Teşekkürler hocam yaptım zaten. İyi geceler.Tarih ve saat ek ayarlar şimdi eşitle butonu olacak ona basın.
Teşekkürler hocam yaptım zaten. İyi geceler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.