Dual Boot sistemde Mavericks'e Format Atmak İstiyorum

TheLost007

Hectopat
Daha fazla  
Kasada tek bir HDD var.
Bu HDD ikiye bölünmüş durumda C ve D olarak.
C'ni bir bölümüne Windows 8.1, Diğer kalan C'nin bölümüne Mac Os X Mavericks kurdum.
Clover Bootloader da kurulu.

Şimdi ben mac os x mavericks'i kaldırmak istiyorum Nasıl yapacağım ?
Mac için C den ayırdığım HFS+'lı dosya sisteminin bulunduğu kısmı biçimlendirsem. Daha sonra dosya sistemini NTFS'ye çevirip Windows'un kurulu olduğu kısımla birleştirsem olur mu ?

Bilgisayarım Sağ Tıkla >Yönet > Disk Yönetimi üzerinden kurmuş olduğun hfs+lı dosya sistemini sağ tıkla birim sil seçeneği tıklayarak yapacaksınız. Daha sonra yine aynı yerde c sürücüsünü sağ tıkla birimi genişlet diyerek silmiş olduğun birimi seçerek birleştirmiş olursun.

Önemli Not: Çok dikkatli yapın, D sürücüsünü uçurmayın, sorumluluk sana ait deyim şimdiden...
Ayrıca boot sorunları ortaya çıkacak, bu yüzden flash diskindeki mac kurulum dosyasını silmeyin. Artık flashdan başlatırsınız windowsu...

350 mb lık sistem ayrıldı bölümünden de mi açılmıyor.

1.çözüm
Windows 8 cdsini yada usb şeklinde başlatarak aşağıdaki link verdiğimi uygulayabilirsiniz.
Windows kurlumunda Boot\BCD hatasi

2.çözüm
Macosx tekrar yükleyin, f8,f9,f12 hangisinden boot ederse artık oradan açarak tekrar osx kurmayı deneyin. Eğer kurup başarılı olursanız, bunun üzerinden windowsun boot dosyasını kurtarmayı deneyin. (Technopat yada başka kaynaklardan araştırarak çözüme ulaşabilirsiniz.)

Saol 3mr3,
Sen mesaj atmadan önce sorunu çözdüm şöyle:

1-Başka bir bilgisayardan, kullandığım Windows sürümünün .iso dosyasını USB'ye yazdırdım.
2-Bilgisyarı kapatıp boot menüsünü açtım ve boot etmek istediğim cihazı (USB) seçtim.
3-İlk kurulum ekranına "ileri" diyerek bir sonraki adıma geçtim.
4-Altta "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğini seçtim.
5-"Sorun Gider" dedim.
6-"Gelişmiş Seçenekler" i seçtim.
7-Daha sonra "Başlangıç Onarma" dedim.

Benim "boot0ss: error" ve "Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:..." hataları vardı.

Böyle yaparak çözdüm.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı