Kurarken BIOS'tan Secure Boot'u devre dışı bıraktınız mı? Ona göre sorunun neden kaynaklı olduğunu çözeceğim.
Selam herkese. Bugün Manjaro ve Windows 10 Dual boot yaptım fakat açılırken GRUB'ta Windows 10 gözükmüyor. Ne yapacağım?
Hocam ilk açılırken gözükmüştü aslında. Silmediğime nasıl emin olurum?Dual-boot yaparken yanlışlıkla Windows'u silmediğinize emin misiniz?
Hocam ilk açılırken gözükmüştü aslında. Silmediğime nasıl emin olurum?
Hocam ChatGPT yardımıyla terminalden baktım. Duruyor normalce. GRUB sıkıntılı sanırım.Bilgisayar açılırken boot menüsüne girmek için art arda F12'ye basın ardından Windows Boot Manager var mı bakın eğer boot menüsünde yoksa silmişsiniz demektir. Varsa GRUB menüsünde sorun var demektir.
Hocam ChatGPT yardımıyla terminalden baktım. Duruyor normalce. GRUB sıkıntılı sanırım.
sudo update-grub
GRUB menüsüne bu kodu girer misiniz?Kod:sudo update-GRUB
GRUB menüsüne nasıl gireceğim hocam? Bu arada terminale bunu birkaç kez yazdım. Ayrıca GRUB konfigürasyon dosyasına da menu ayarını yaptım. Sanırım anladığıma göre GRUB Windows'u görmüyor.
Kurarken BIOS'tan Secure Boot'u devre dışı bıraktınız mı? Ona göre sorunun neden kaynaklı olduğunu çözeceğim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.