Çözüldü Dual boot sonrası GRUB'ta Windows gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ensarinho

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam herkese. Bugün Manjaro ve Windows 10 Dual boot yaptım fakat açılırken GRUB'ta Windows 10 gözükmüyor. Ne yapacağım?

Çözüm
Kurarken BIOS'tan Secure Boot'u devre dışı bıraktınız mı? Ona göre sorunun neden kaynaklı olduğunu çözeceğim.

Yok ellemedim. Fakat halihazırda kapalıydı diye hatırlıyorum. Ayrıca şu adımı yaptım reboot atacağım şimdi. 40_custom dosyasına
Menuentry "Windows Boot Manager" {
Search --FS-UUID --no-Floppy --set = root CCCD-C5ed
Chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
}
Bunu yapıştırdım. Deneyeceğim şimdi.
Bilgisayar açılırken boot menüsüne girmek için art arda F12'ye basın ardından Windows Boot Manager var mı bakın eğer boot menüsünde yoksa silmişsiniz demektir. Varsa GRUB menüsünde sorun var demektir.
Hocam ChatGPT yardımıyla terminalden baktım. Duruyor normalce. GRUB sıkıntılı sanırım.

Kod:
sudo update-GRUB
GRUB menüsüne bu kodu girer misiniz?

GRUB menüsüne nasıl gireceğim hocam? Bu arada terminale bunu birkaç kez yazdım. Ayrıca GRUB konfigürasyon dosyasına da menu ayarını yaptım. Sanırım anladığıma göre GRUB Windows'u görmüyor.

GRUB'u baştan yapılandırmayı dene.

Kurarken BIOS'tan Secure Boot'u devre dışı bıraktınız mı? Ona göre sorunun neden kaynaklı olduğunu çözeceğim.

Yok ellemedim. Fakat halihazırda kapalıydı diye hatırlıyorum. Ayrıca şu adımı yaptım reboot atacağım şimdi. 40_custom dosyasına
Menuentry "Windows Boot Manager" {
Search --FS-UUID --no-Floppy --set = root CCCD-C5ed
Chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
}
Bunu yapıştırdım. Deneyeceğim şimdi.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı