Dual boota uygun Linux sürümü önerisi

MRTNephilim

Hectopat
Merhabalar;
Daha önceden Manjaro KDE sürümünü uzun süreli kullandım fakat çeşitli hatalar donanım algılamama gibi sorunlar yüzünden tekrar Windows 10 üzerinden devam ettim. Şimdi şöyle bir sorum var Windows 10'a aşırı derece alışkınım ve elimde çok da güçlü olmayan bir notebook var bunda kod yazacağım kendi PC'mi alana kadar önerebileceğiniz Linux sürümlerine açığım. Elimde dahili ve harici eşdeğer iki SSD mevcut bunlara ya ayrı ayrı Windows 10 ve Linux kuracağım ya da harici olanı ortak kullanım olarak kullanıp dahiliye dual boot olarak kurulum yapacağım. Karşılaştığım en büyük sıkıntı Grub menü kendiliğinden kullanılmaz hale geliyordu Manjaro'da bu durum işletim sistemlerine erişimimi kaybettiriyordu. Windows Bootloader'dan sadece Windows 10 açabiliyordum, Grub menü sağlam çalışan ya da farklı bir yöntem varsa şayet kullanabileceğim akıcı şekilde her açılışta tercihime göre geçiş yapabileceğim bir Linux sürümü ihtiyacım var. BTK'den siber güvenlik dersleri alıyorum ve bu konuda Linux kullanmak daha uygun geldi. Kusura bakmayın, uzun tuttum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Manjaro yeni sürümünü kurdum deniyorum bakalım bir sorunla karşılaşmazsam şayet kullanmaya devam edeceğim. Grubu menüsü önceki seçim ne ise belli bekleme ardından otomatik olarak onu açıyor yani windows kullanılmışsa onu açıyor tekrar bu olay için beğeniyorum zaten kendim de kurcalasam ayarlarım farklı bir derlemede aynı olayı ama şuan hazırı varken üşeniyorum açıkçası

En sağlam grub Pisi'de ama oda beta sürümden şu anda ama bence Linux Mint kurmanız sizin için mantıklı olabilir türkçesi kaynak bayağı var onun için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı