- Makaleler
- 2
Arch kullanıyordum, bugün yanına Windows 8.1 de kurdum fakat açılışta OS sormadan direkt Windows açılıyor artık. Biraz araştırdım fakat çözüm bulamadım. Teşekkürler.
grub-install /dev/sda
os-prober
paketini yükleyip Grub yapılandırmasını güncelersin. sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
BIOS'tan GRUB'u üste alın. Artık GRUB'da işletim sistemlerini bulan os-prober otomatik çalışmıyor. Bunun içinArch kullanıyordum, bugün yanına Windows 8.1 de kurdum fakat açılışta OS sormadan direkt Windows açılıyor artık. Biraz araştırdım fakat çözüm bulamadım. Teşekkürler.
/etc/default/grub
dosyasına GRUB_DISABLE_OS_PROBER=false
yapın ve os-prober
paketini sudo pacman --needed -S os-prober
komutu ile yükleyin. --needed
flag'i yüklü değilse yükleyecektir. En kötü ihtimalle Arch USB'sinden CHROOT ortamına geçiş yapın diskleri mount edip. Oradan GRUB'u tamir edebilirsiniz.UEFI değilse bir fikrim yok maalesef hocam, UEFI ile tecrübem oldu sadece. Yardım edebilecek birkaç kişi etiketleyeyim.@Linuxginar UEFI değil sistemim. İşe yarar mı acaba?
grub-install /dev/sda
os-prober
paketini yükleyip Grub yapılandırmasını güncelersin. sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
/dev/sda1
swap /dev/sda2
'de ise Arch kurulu bende. Diğer ikisi Windows'un.
Hocam ilk dediğinizi yapınca da sadece Arch açılıyor. İkincisi ise üstte attığım hatayı veriyor.Windows kurulurken Grub önyükleyicinin üstüne yazmıştır. Bu durumda Grub önyükleyiciyi yeniden kurman gerekiyor. Sistemi Arch ISO medyası ile aç, chroot ile kök dizine ulaş ve aşağıdaki komutu çalıştır. Bu klasik kurulum ve tek disk bulunan sistem içindir.
Kod:grub-install /dev/sda
Şunu da ekleyim. [Nasıl] Manjaro Grub onarımı ( Grub2 bootloader)
Kurulumdan Grub'ta Windows görünmeyebilir, bunun içinos-prober
paketini yükleyip Grub yapılandırmasını güncelersin.sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
@OzgunP hocam şöyle bir hata alıyorum linktekini uygulayınca./dev/sda1
swap/dev/sda2
'de ise Arch kurulu bende. Diğer ikisi Windows'un.Eki Görüntüle 1153301
Chroot geçebildim hocam tamamdır.
Hocam ilk dediğinizi yapınca da sadece Arch açılıyor. İkincisi ise üstte attığım hatayı veriyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.