Dual Boot'un zararı var mıdır?

Krosez

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben Linux kurmayı düşünüyorum, Zorin OS. Fakat LoL oynadığım için maalesef Linux, Vanguard'la çalışmıyor. Dual bootun bir zararı var mıdır? Şöyle düşünüyorum: LoL oynamak istediğimde Windows 10'a geçeyim, LoL'den çıktığım zaman Linux'a falan geçeyim. Zaten sadece Windows 10'da LoL oynarım diye düşünüyorum. Tüm programları falan silip kurmayı planlıyorum. Bazıları Dual boot yapmanın kötü olduğunu söylüyor, ama Linux'a yeni geçeceğim için biraz da öğrenme aşamasındayım. Dual boot güzel olabilir. Sizin fikirleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kullanıyordum eskiden zararlı değil.

Zararı yok dezavantajları olabilir.
Örneğin depolama alanı kısıtlı olan kişiler için yer ayırmak ayarlamak zorlayıcı olabilir.

Merhaba arkadaşlar, ben Linux kurmayı düşünüyorum, Zorin OS. Fakat LoL oynadığım için maalesef Linux, Vanguard'la çalışmıyor. Dual bootun bir zararı var mıdır? Şöyle düşünüyorum: LoL oynamak istediğimde Windows 10'a geçeyim, LoL'den çıktığım zaman Linux'a falan geçeyim. Zaten sadece Windows 10'da LoL oynarım diye düşünüyorum. Tüm programları falan silip kurmayı planlıyorum. Bazıları Dual boot yapmanın kötü olduğunu söylüyor, ama Linux'a yeni geçeceğim için biraz da öğrenme aşamasındayım. Dual boot güzel olabilir. Sizin fikirleriniz nelerdir?
Bilgisayarda birden fazla diskin varsa rahatlıkla dual boot ayarlayabilirsin.

Zararı yok, bir işletim sistemi diğeriyle iletişim kurmuyor, kurulu olduğu diskine karışmıyor bile. Tek fark başlangıçta GRUB Bootloader ekranı gözükür, sen başlatmak istediğin işletim sistemini seçtikten sonra bilgisayar açılır.

Zaten linuxu 2. Diskinize kurarken linux size "grub yüklemek ister misiniz?" Diye sorar, evet derseniz yükler ancak ilk açılışta grub Windowsu görmeyebilir. Ayar yapılması gerekir.

Yazılımdan korkmuyorsan, az bir şey ingilizce biliyorsan dual boot kur. Eğer bilgisayarıma bir şey olur endişesindeysen USB diske de linux kurabilirsin. Çok hızlı çalışıyor, hiçbir farkı yok.

İki işletim sisteminin zamanı farklı işlemesinden kaynaklı sistem saatini 3 saat ileri 2 saat geri tenis gibi oynamaları dışında bir sorununu yaşamadım bugüne kadar.

Onun çözümü için de systemctl'den RTC in local time zone ayarı yapılıyor.

Çoğu kişi Linux'tan sıkıldığında Windows'u açıp disk yönetiminden Linux'u siliveriyor. UEFI sistemlerde sorun değil ama MBR kurulumun varsa bootloaderin önemli parçalarını sildiğinden bilgisayarı kolayca açamazsın. Silerken dikkatli olmak gerekli, konuyla ilgili yığınla konu ve rehber var.

Aklıma farklı bir şey gelmiyor.

Zararı yok sadece zaman ayarında sıkıntı çekebilirsin timedatectl set-local-rtc 1 --adjust-system-clock

Düzeltmek için bu bir de yeni kullanıcılar Win'i silmek için disk yönetimden siliyor UEFI ise sorun değil ama MBR ise problemler çıkabilir. Doğru dosyaları silerse sıkıntı olmaz ama bazıları Windows'unda silebiliyor.

Ben kullanıyordum eskiden zararlı değil.

Zararı yok dezavantajları olabilir.
Örneğin depolama alanı kısıtlı olan kişiler için yer ayırmak ayarlamak zorlayıcı olabilir.

Bilgisayarda birden fazla diskin varsa rahatlıkla Dual boot ayarlayabilirsin.

Zararı yok, bir işletim sistemi diğeriyle iletişim kurmuyor, kurulu olduğu diskine karışmıyor bile. Tek fark başlangıçta GRUB bootloader ekranı gözükür, sen başlatmak istediğin işletim sistemini seçtikten sonra bilgisayar açılır.

Zaten Linux'u 2. diskinize kurarken Linux size "GRUB yüklemek ister misiniz?" diye sorar, evet derseniz yükler ancak ilk açılışta GRUB Windows'u görmeyebilir. Ayar yapılması gerekir.

Yazılımdan korkmuyorsan, az bir şey İngilizce biliyorsan Dual boot kur. Eğer bilgisayarıma bir şey olur endişesindeysen USB diske de Linux kurabilirsin. Çok hızlı çalışıyor, hiçbir farkı yok.

İki işletim sisteminin zamanı farklı işlemesinden kaynaklı sistem saatini 3 saat ileri 2 saat geri tenis gibi oynamaları dışında bir sorununu yaşamadım bugüne kadar.

Onun çözümü için de Systemctl'den RTC in local time zone ayarı yapılıyor.

Çoğu kişi Linux'tan sıkıldığında Windows'u açıp disk yönetiminden Linux'u siliveriyor. UEFI sistemlerde sorun değil ama MBR kurulumun varsa bootloaderin önemli parçalarını sildiğinden bilgisayarı kolayca açamazsın. Silerken dikkatli olmak gerekli, konuyla ilgili yığınla konu ve rehber var.

Aklıma farklı bir şey gelmiyor.

Zararı yok sadece zaman ayarında sıkıntı çekebilirsin timedatectl set-local-rtc 1 --adjust-system-clock

Düzeltmek için bu bir de yeni kullanıcılar Win'i silmek için disk yönetimden siliyor UEFI ise sorun değil ama MBR ise problemler çıkabilir. Doğru dosyaları silerse sıkıntı olmaz ama bazıları Windows'unda silebiliyor.

Sağ olun arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı