Dual channel anakarta 4'lü RAM takılırsa performans düşer mi?

Mert_Demir

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. MSI B450 GAMING Plus anakartım var 4 adet RAM slotu varken Dual channel destekliyor. Şu an 1 adet 8 GB DDR4 3200MHz RAM takılı ve ben bundan yakın zamanda 1 adet daha alıp Dual channel yapasım var. Dual channel olunca anakartda destekliyorsa gozle gorulur bir performans oluyor. Şimdi diyelim ki seneye 32 GB RAM'e çıkarttım kasayı. Sistem Quad desteklemediği için 2X Dual channel olarak mı çalışıcak yoksa 4xsingle channel olarak mı çalışacak. Yani Dual channel sistemi bozulup 32YE gecince performans düşüşü yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 x Dual channel olarak çalışır. Performans kaybı olmaz hatta sisteme göre ciddi bir FPS artışı bile olabilir. Güçlü ekran kartları ile 1080 TI, 2080 TI gibi bir sisteminiz varsa ve 1080P oynuyorsanız, GPU kullanımı artar. Onun haricinde orta seviye sistemlerde oyunlar için pek bir katkısı olmaz.

Sistemden sisteme değişir yani.

4 tane ram slotu olan anakartlar dual channel destekler. Ram ler 2 şer 2 şer çalışır dual olarak. Quad channel ram destekli anakartlarda 8 tane ram slotu var. Onların 4 ü bir kanal. Diğer 4 ü ayrı kanal. Senin dual channel 4 slotlu anakarta 4 tane ram takmayla quad channel ile bir alakası yok. Gene dual oluyorlar onlar. Tek slota ilave edeceğin rami öncekinin ikizinden alman gerek. Daha sonra 32gb yapacaksan 16gb rami 8+8 alacaksın zaten. Onlar da öncekilerin aynından oldu mu dual channel olacaklar hepsi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı