Dual Channel RAM nasıl seçilmelidir?

Bütçe
~500TL

erm1sh

Megapat
Yer
Bilecik,Bozüyük
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi forumlar. Şu anda Corsair Vengeance LPX 8 GB 2400MHz DDR4 RAM kullanıcısıyım. Sistemime yükseltme yapmaya karar verdim ve bütçem gereği şu an kullandığım RAM'in yanına 8 GB'lık ikinci bir kit alacağım. Fakat sahibi olduğum RAM, piyasada hızlı tükeniyor. Bazı kullanıcılardan aynı değerlere sahip farklı RAM'leri Dual Channel olarak çalıştırabildiklerini duymuştum. Bundan mütevellit ben de bu taktiği denemeyi düşünüyorum. Sizce RAM şu an kullandığım ürünün bire bir aynısı mı olmalı, yoksa aynı değerlere sahip 2 farklı markadaki RAM beraber kullanılabilir mi?

İyi forumlar. Şu anda Corsair Vengeance LPX 8 GB 2400MHz DDR4 RAM kullanıcısıyım. Sistemime yükseltme yapmaya karar verdim ve bütçem gereği şu an kullandığım RAM'in yanına 8 GB'lık ikinci bir kit alacağım. Fakat sahibi olduğum RAM, piyasada hızlı tükeniyor. Bazı kullanıcılardan aynı değerlere sahip farklı RAM'leri Dual Channel olarak çalıştırabildiklerini duymuştum. Bundan mütevellit ben de bu taktiği denemeyi düşünüyorum. Sizce RAM şu an kullandığım ürünün bire bir aynısı mı olmalı, yoksa aynı değerlere sahip 2 farklı markadaki RAM beraber kullanılabilir
Alacağınız RAM'in CL değeri ve MHz değerinin aynı olması gerekli. Farklı marka olması sorun çıkartmaz.

Aynı olmasında fayda var.
@Shimada Sensei, bana zamanında yardımcı olmuştur. Anlıyor bu işlerden.

Bence aynı olmalı, farklı RAM modellerinin bellek türünü falanda öğrenmen lazım. Detaycılık biraz.
1611619609376.png

Hocam haklısınız fakat marka soruyor model sormuyor.
Ne demek istediğini anladım dostum. Ben sadece aynı olmasının kendi açımdan nedeni söyledim.

Farklı markaların, bellek türü farklı olabilir ya, detaylı araştırması lazımdır diye düşünüyorum.
Sallıyorum;
"A marka 1000 MHz CL 16, X tipindedir,
B marka 1000 MHz CL16 Y tipindedir." diye bir algı var bende.

O yüzden aynı olmasında çok fayda var. Yoksa, detaylı araştırma yapılmalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı