Dual Core E6700 sisteme yükseltme

Welderian

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Merhaba Technopat yazarları ve okuyucuları.

Karnelerin ardından babamın 'Bu ne?!" demesi ve benim yeni sistemin yalan olması bir oldu. Yeni okul döneminde tek başımayım ve herhangi bir maddi destek alamayacağım gibi gözüküyor. Elimdeki işlemci ve anakart sabit tutularak RAM ve ekran kartını değiştirmek istiyorum, özellikleri aşağıya yazacağım 300-400 TL bütçem var. Incığından cıncığına kadar bilgisayar bilmiyorum ama en azından bir format atıyorum. Orta seviye diyebiliriz bu yüzden anlatım diliniz açıklayıcı olursa sevinirim.

1. İşlemci: Intel Pentium Dual Core E6700 3.2 GHz. Core Speed 1600 MHz yazıyor.
  2. Anakart:FOXCONN G41MXE/G41MXE-K (Max supported X16 yazıyor :))
  3. RAM: DDR3 2 GB (Biraz baktım 1333 MHz RAM desteği var sanırım 8 GB'ye kadar.)
  4. Efsane ekran kartım: ATI Readon HD4350 64bits paylaşımlı 1 GB :D

Diyeceğim o ki sevgili Technopat takipçileri, bu PC nasıl 2 sene dayanacak, oyunları mediumda oynatacak kıvama gelir? Ayrıca 2.el PSU'suyla beraber kasa almayı düşünüyorum kaç W almalıyım? Uzun yazdım biliyorum ama gerçekten yardıma ihtiyacım var o yüzdendir.
(İsteyen olursa CPU-Z SS koyabilirim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu adam etmek için 800 tl ' yi gözden çıkarın Gtx 750 Ti, Fx 6300 ve 4 GB RAM ile halledebilirsiniz.

Not: İşlemci AMD olduğu için anakartınızı değiştirmeniz gerekmektedir.

Ekran kartı: GTX 750Ti 400 TL
RAM: 4 GB 120 TL
İşlemci: FX 6300 300 TL

Öncelikle RAM'inizi 4 GB'a yükseltmek gerek. Bunun için CPU-Z'deki Memory bölümünden görüntü paylaşır mısınız? Ekran kartı olarak HD 6570 yerine daha güncel ve performanslı olan R7 250 tercih edilmeli.

Techno Adam, bunun için anakartın da değişmesi gerekli.

Resim hemen geldi hocam. :D Zaten bu parça buna uymuyor bu buna uymuyor diye diye yeni sistem toplamış halde PC'den kalkıyorum. :D Bu arada RAM'i illa mağazadan almak zorunda değilim değil mi?Güvendiğim bir bilgisayarcı var ondan ikinci el almayı düşünüyorum.

M9Q7Gk.png

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı