MSI Vector 16HX A13VHG nasıl undervolt yapılır?

PrOoFfStRiKeR

Megapat
MSI Vector 16HX A13VHG laptopa sahibim, cihazı neredeyse 1 yıldır kullanıyorum. İlk aldığımda ThrottleStop ile undervolt ve Turbo Boost kapatmıştım. Cihazda 4080 ve i7 13700HX olmasına rağmen CS2'de 60 FPS oynuyordum ancak ısınmıyordu, 70 derece civarındaydı. Geçenlerde format attım ve CS oynanmaz durumda, FPS 400 vs. ancak sıcaklıklar 90'ın altına inmiyor, fanı fullemediğim zaman ise cihaz kapanıyor. Bu laptop serisi özelindeki bütün cihazlarda bu sıkıntı var ancak undervolt ile çözüme ulaşıyorduk. BIOS'tan aşağıdaki ayarları yaptım, bellek bütünlüğü ve sanallaştırmayı da kapattım ancak hâlen olmuyor. Nasıl yapacağım hakkında yardımcı olabilir misiniz?

BIOS ayarları:

Power & Performance
CPU
CPU Lock
- Hepsi Disable
Overclocking
- Undervoltage Protection Disable

BIOS girdikten sonra tuş kombinasyonu var. Advanced menu açılıyor oradan sonra alt menülerden negatif offset verebiliyorsun. Pl1 & pl2 limitlersen kontrol altında tutmak daha kolay olur. 1 yıl geçtiğine göre yüksek ihtimalle termal bakım yapılması gerekiyordur, faz değişkenli termal pad ile yenileme yaparsan daha etkili olur.

BIOS girdikten sonra tuş kombinasyonu var. Advanced menu açılıyor oradan sonra alt menülerden negatif offset verebiliyorsun. PL1 & PL2 limitlersen kontrol altında tutmak daha kolay olur. 1 yıl geçtiğine göre yüksek ihtimalle termal bakım yapılması gerekiyordur, faz değişkenli termal pad ile yenileme yaparsan daha etkili olur.

Hocam BIOS'tan yaptığımın geri dönüşü olmayabilir mavi ekranda kalabilir cihaz. Ben bu konuda tecrübeli değilim ThrottleStop için deneme yanılma ile doğru değeri bulabilirim diye onda yapmak istiyorum ki format öncesi yapmıştım şimdi neden olmuyor anlamıyorum. Direkt undervolt izin vermiyor diyeyim fivr kısmında. Macunu zaten kötü durumdadır diye düşünüyorum ancak ben sürekli oyun oynayan biri değilim yazılım için kullanıyorum ve cihazı servise göndersem yedek cihazım olmadığı için sıkıntı. Arada bir akşamları CS giriyorum 1-2 el sadece onda da format öncesi dediğim gibi sıkıntı yoktu 1 hafta öncesine kadar 70-80 derece arası oynuyordum.

Hocam BIOS'tan yaptığımın geri dönüşü olmayabilir mavi ekranda kalabilir cihaz. Ben bu konuda tecrübeli değilim ThrottleStop için deneme yanılma ile doğru değeri bulabilirim diye onda yapmak istiyorum ki format öncesi yapmıştım şimdi neden olmuyor anlamıyorum. Direkt undervolt izin vermiyor diyeyim fivr kısmında. Macunu zaten kötü durumdadır diye düşünüyorum ancak ben sürekli oyun oynayan biri değilim yazılım için kullanıyorum ve cihazı servise göndersem yedek cihazım olmadığı için sıkıntı. Arada bir akşamları CS giriyorum 1-2 el sadece onda da format öncesi dediğim gibi sıkıntı yoktu 1 hafta öncesine kadar 70-80 derece arası oynuyordum.
UV yaparak cihazı bozabilirsen bu başarı olur. Tam tersi olarak limitleri zorlasan dediğin doğru.
TS uygulaması üstünden ayar yapmak için bios'ta çeşitli ayarları kapatman gerekiyor.
Tercih senin tabii.

UV yaparak cihazı bozabilirsen bu başarı olur. Tam tersi olarak limitleri zorlasan dediğin doğru.
TS uygulaması üstünden ayar yapmak için BIOS'ta çeşitli ayarları kapatman gerekiyor.
Tercih senin tabii.

Mesele UV yapmakta değil BIOS'ta ayar yapmakta :D MSI BIOS çok detaylı bilmeden işlem yapmak istemiyorum pek. TS üzerinden yapmaya çalıştım ancak dediğin ayarları kapattığım halde olmuyor. Yukarıda yaptığım ayarları belirtmiştim.

Mesele UV yapmakta değil BIOS'ta ayar yapmakta :D MSI BIOS çok detaylı bilmeden işlem yapmak istemiyorum pek. TS üzerinden yapmaya çalıştım ancak dediğin ayarları kapattığım halde olmuyor. Yukarıda yaptığım ayarları belirtmiştim.
Advance\Power & Performance\CPU - Power Management Control\CPU Lock Configuration

-CFG Lock [Disabled]

- OverClocking Lock [Disabled]

Bunları yaptın mı?
reddit rehber

Technopat Haberler

Geri
Yukarı