Dual GTX 1660 Ti yüksek sıcaklık

Benim ekran kartım Gta 5 oynarken 63 dereceyi geçmiyor 80 derece bile bence çok fazla.
Gta 5 ile ayrintili test yapmadim ama bu gün yaptigim denemeler sonucu ben de 65 derece civari aldigimi gordum. Ama gta 5 oynarken ekran karti kullanimi cok olmuyor. Ben witcher 3 den bahsediyorum.. Ekran kartina abanan bir oyundan. Özellikle ultrada oynadigimi ele alacak olursak.

Gta 5 ile ayrintili test yapmadim ama bu gün yaptigim denemeler sonucu ben de 65 derece civari aldigimi gordum. Ama gta 5 oynarken ekran karti kullanimi cok olmuyor. Ben witcher 3 den bahsediyorum.. Ekran kartina abanan bir oyundan. Özellikle ultrada oynadigimi ele alacak olursak.
Hocam bende Gta'yı televizyona bağlayıp 4k ultra denedim en yüksek 63 derece gördüm ondada fanlar 1200rpm'de çalışıyor 2000rpm civarlarında çalışsa muhtemelen 50 derece civarında seyreder.

Hocam bende Gta'yı televizyona bağlayıp 4k ultra denedim en yüksek 63 derece gördüm ondada fanlar 1200rpm'de çalışıyor 2000rpm civarlarında çalışsa muhtemelen 50 derece civarında seyreder.
Yani her ekran kartinin soğumasi, soğutmasi bir olmuyor dediğim gibi ekran kartim 2 fanli ve onlar da pek soğutamiyor ekran kartimin modelinden kaynakli bir sey ama ne kadar azaltabilirsem bu sicakligi o kadar iyi sonucta. Yüksek sicaklik ömrü azaltiyor.

Yani her ekran kartinin soğumasi, soğutmasi bir olmuyor dediğim gibi ekran kartim 2 fanli ve onlar da pek soğutamiyor ekran kartimin modelinden kaynakli bir sey ama ne kadar azaltabilirsem bu sicakligi o kadar iyi sonucta. Yüksek sicaklik ömrü azaltiyor.
Hocam fiyat performans bilgisayarlarında Gigabyte en iyisi bence arkadaşımda var onunki 2 fanlı olmasına rağmen rainbow oynarken 70 dereceyi zar zor geçiyor bütçeniz varsa sizdeki ekran kartını satıp farklı bir model almanızı öneririm.

Hocam fiyat performans bilgisayarlarında Gigabyte en iyisi bence arkadaşımda var onunki 2 fanlı olmasına rağmen rainbow oynarken 70 dereceyi zar zor geçiyor bütçeniz varsa sizdeki ekran kartını satıp farklı bir model almanızı öneririm.
Evet gigabyte bence de en iyisi, asus aldigim icin ben de pismanim. Fakat suan satip almak icin durumum yok ilerde bakacagim artik simdilik bu sicakligi dusurmek icin onerileriniz varsa gercekten cok iyi olur. 👍

Evet gigabyte bence de en iyisi, asus aldigim icin ben de pismanim. Fakat suan satip almak icin durumum yok ilerde bakacagim artik simdilik bu sicakligi dusurmek icin onerileriniz varsa gercekten cok iyi olur. 👍
Hocam Asus'un yazılımı varsa indirip fan hızlarını en yükseğe çekin,maalesef başka bir öneride bulunamayağım ekran kartlarından fazla anlamıyorum umarım çözebilirsiniz.

GTA 5 için bilmiyorum fakat; AC Odyssey, AC Origins, Apex Legends, Far Cry 5, Ark Survival Evolved, Cyberpunk 2077. Son oynadığım oyunlar bu ve hepsini en yüksek ayarlarda oynadım. Buna rağmen ekran kartı sıcaklığı 70 dereceyi hiç geçmedi. Fakat Witcher 3 oynarken 75 oluyor en yüksek ayarlarda. Nedenini bilmiyorum çünkü tüm oyunlarda işlemci kullanımı ve frekansları eşit. Oyunla ilgili bir gariplik var bu noktada.

Merhabalar masaüstü kullanicisiyim. Geçenlerde MSI Afterburner adli programi indirdim FPS değerlerime bakmak için. ASUS GTX 1660 Ti ve i5 işlemci kullaniyorum. FPS bakarken yaninda isi degerlerini ve kullanim yüzdelerine bakmak için onlari da açmiştim. Bazi oyunlarda denedim işlemci sicakligim her oyunda gayet stabil degerlerdeydi, ama ekran karti öyle değil. GTA 5 ve Witcher 3'de ekran kartimin derecesi fazla yükseliyor. GTA 5 çok endişe verici değil 70 75 arasi gidiyor ama Witcher 3'de 75 85 arasi gördüm. 80 dereceye kadar ekran karti için sicaklik degerleri normal diye biliyorum o yüzden sorma geregi duydum, ekran kartimin isinan ve sogutmasi kötü bir model oldugunu 'zaten' biliyorum ama sizce bu sicaklik degerleri normal mi? Degilse de biraz da olsun duzeltmek için neler yapabilirim? Kasa ve ekran kartı tam modelleri ektedir.
Olay ASUS'un Dual soğutucusunun sorunlu olmasında. Tam nerede gördüm hatırlamıyorum ama soğutucu bloğu grafik işlemcinin sadece küçük bir kısmını kaplıyordu. Aynı sorun benim Phoenix kartımda da var. Stabil bir undervolt deneyebilirsiniz, ben kendi kartımı öyle hallettim.

Olay ASUS'un Dual soğutucusunun sorunlu olmasında. Tam nerede gördüm hatırlamıyorum ama soğutucu bloğu grafik işlemcinin sadece küçük bir kısmını kaplıyordu. Aynı sorun benim Phoenix kartımda da var. Stabil bir undervolt deneyebilirsiniz, ben kendi kartımı öyle hallettim.
UV işlemi hakkinda bilgi verebilir misin? Tek çarenin fan profili yapmak veya UV oldugu açik.
GTA 5 için bilmiyorum fakat; AC Odyssey, AC Origins, Apex Legends, Far Cry 5, Ark Survival Evolved, Cyberpunk 2077. Son oynadığım oyunlar bu ve hepsini en yüksek ayarlarda oynadım. Buna rağmen ekran kartı sıcaklığı 70 dereceyi hiç geçmedi. Fakat Witcher 3 oynarken 75 oluyor en yüksek ayarlarda. Nedenini bilmiyorum çünkü tüm oyunlarda işlemci kullanımı ve frekansları eşit. Oyunla ilgili bir gariplik var bu noktad

GTA 5 için bilmiyorum fakat; AC Odyssey, AC Origins, Apex Legends, Far Cry 5, Ark Survival Evolved, Cyberpunk 2077. Son oynadığım oyunlar bu ve hepsini en yüksek ayarlarda oynadım. Buna rağmen ekran kartı sıcaklığı 70 dereceyi hiç geçmedi. Fakat Witcher 3 oynarken 75 oluyor en yüksek ayarlarda. Nedenini bilmiyorum çünkü tüm oyunlarda işlemci kullanımı ve frekansları eşit. Oyunla ilgili bir gariplik var bu noktada.
Evet witcher da fazla sicaklik artisi yapiyor. Ben de farkettim GTA 5'de de ekran karti kullanimi az degil ama dedigim gibi sicaklik 65i geçmiyor.

UV işlemi hakkinda bilgi verebilir misin? Tek çarenin fan profili yapmak veya UV oldugu açik.

Tabi. Undervolt kısaca karta verdiğin voltajı düşürerek sıcaklığı düşürmek. Undervolt için şu an en çok kullanılan yazılım MSI Afterburner. İlk önce ayarlarından voltaj takibi ve voltaj değişimini açmanız gerekli. Ondan sonra sistemle birlikte başlatma ayarını açmanız gerekli ki sistem açıldığında ayarlar devreye girsin. Onları hallettikten sonra Afterburner'da CTRL+F basarak voltaj grafiğini açacaksınız. O sırada Heaven Benchmark gibi bir stabilite testini açarak undervolt testlerine başlayacaksınız.

UV1.png

Her seferinde 25'lik bölmeleri varsayılan frekans-voltaja çıkartın.(2. Görsel)

UV2.png

Bunu donma, çökme, grafiksel sorunlar yaşamaya başladığınızda bırakın. O zaman, en son kararlı çalışan Undervolt'a dönün.

Ve tebrikler, kartınıza undervolt yaptınız! Eğer bu yazı açıklayıcı gelmediyse, YouTube'da pek çok videolu anlatım bulabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı