Dual Intelligent Processors 5 CPU Uyarısı

inancatil

Kilopat
Daha fazla  
Dün yeni aldığım noctua u12s elime ulaştı ve hemen monte ettim. Önceki soğutucu stock intel soğutucusu idi. Termal macunu temizleyip yenisini de sürdüm. 5 way optimization ile 4.6'ya overclock yaptıktan sonra işlemin sonlarına doğru resimdeki hatayı alıyorum. Fan %100 iken boşta sıcaklığı 33 derece civarı. Prime95 ile test yapınca 320k passed dedikten sonra sıcaklık 88 derece civarına yükseliyor ve bir süre sonra bilgisayar yeniden başlıyor. İşlemci i7 4790k. Sizce bu sıcaklık normal mi? Yoksa uyarıyı dikkate alıp söküp tekrar takmalı mıyım?

Untitled.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual Intelligent Processors 5 dediğimiz program otomatik frekans artırmasının yanında voltaj değerini de otomatik olarak belirlemektedir.

Ve kullanmış olduğun işlemci oldukça üst seviye olmasının yanında beraberinde gelen her zamanki Intel stok soğutucudan nasibini almış maalesef.
Bu şartlar altında sistemin ısınmaması, yeniden başlatmaması zaten imkansız gibi bir şey. Kısacası sıcaklıklar normal değil, sorun var.
Fan Xpert3 de bir seviyeden sonra sıcaklıkları takip edemez hale gelip bu uyarıyı veriyor olsa gerek.
Tekrar söküp takmadan önce standart ayarlardaki durumu kontrol etmem gerekiyor.

Standart ayarlarda aynı testi yapıp 15dakika sonra yük altında ulaştığı maxsimum değeri söyler misin? Olağan değerler alacaksın tahminen, bundan sonra yeni bir soğutucu alana kadar hız aşırtmadan da uzak duracaksın elbette.

Cevap için teşekkürler. BIOS dan varsayılan ayarlara geri dönüp tekrar çalıştırdım blend modda. 20 dakika sonrasında cpu sıcaklığı 60 derece. Benim bir sorum olucak, bu işlem esnasında AI suite 3 de Performance modunu seçtiğim için cpu 4.4ghz turbo modda sabitliyor kendini. Fanlar ise tam hızında çalışıyor. Auto modda ise 4.0 da çalışıyor ama fanlar otomatikte olduğu için yine 60 dereceyi görüyorum. Yine auto modda yani 4.0 da fanlar full iken sıcaklık 52ye düşüyor. Kisaca bu testi yapmanın bir ön koşulu var mıdır? Fan ve işlemci hızı bakımından. Hangisini baz almak lazım?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı