DualSense 5 vs Xbox 9.Nesil Controller

Souls oyunları oynuycaksan souls oyunları işlemciyede yüklenir optimizasyon yüzünden Dark Souls 3 mesela PS5 kolu bazı durumlarda yardımcı program yüzünden işlemciye 100'e vurdurup takılmalar girdirebiliyor.
PC icin dogru tercih kesinlikle Xbox kolu.
Bende 2 DualSense 2 Xbox kolu var DualSense ne kadar iyi olsa da.
PC için ilk tercihim Xbox kolu.

Hocam el ile tutulması daha rahat bence çünkü Xbox'ta iki yön tuşu çok ayrı yönde ve dpad tuşları itemler arası geçiş daha rahat.

Hocam siz kendinizce olan sebepleri söylemişsiniz bu kişiden kişiye değişir bazısına Xbox daha rahat gelebilir. Ben bunun haricinde ne gibi özellikleri var diyorum. Teknolojik olarak artıları ne?

Souls oyunları oynuycaksan souls oyunları işlemciyede yüklenir optimizasyon yüzünden Dark Souls 3 mesela PS5 kolu bazı durumlarda yardımcı program yüzünden işlemciye 100'e vurdurup takılmalar girdirebiliyor.
PC icin dogru tercih kesinlikle Xbox kolu.
Bende 2 DualSense 2 Xbox kolu var DualSense ne kadar iyi olsa da.
PC için ilk tercihim Xbox kolu.

Şu an benim içinde en mantıklısı Xbox geliyor hocam. Ayrıca mesela Elden Ring oynarken Dulasense ile Xbox 9. nesilin titreşimleri farklı mı oluyor? Varsa da o farklılık göz ardı edilebilecek bir farklılık mı yoksa edilemeyecek kadar iyi mi?

Hocam siz kendinizce olan sebepleri söylemişsiniz bu kişiden kişiye değişir bazısına Xbox daha rahat gelebilir. Ben bunun haricinde ne gibi özellikleri var diyorum. Teknolojik olarak artıları ne?

Teklonojik olarak DualSense eline su dökecek eleman daha yok :)

Şu an benim içinde en mantıklısı Xbox geliyor hocam. Ayrıca mesela Elden Ring oynarken Dulasense ile Xbox 9. nesilin titreşimleri farklı mı oluyor? Varsa da o farklılık göz ardı edilebilecek bir farklılık mı yoksa edilemeyecek kadar iyi mi?
Titreşim açısından Sonynin kendi oyunları ve diğer oyunlarda adaptive triggers özelliği var ve ben buna bayıldım ve titreşimde dualsense xboxa göre daha iyi.

Titreşim açısından Sony'nin kendi oyunları ve diğer oyunlarda adaptive triggers özelliği var ve ben buna bayıldım ve titreşimde DualSense xboxa göre daha iyi.

Hocam peki bu bol teknoloji dayanıklılığı azaltırmı acaba? Düşmelere karşı nasıldır yani cihaz?

Uyumluluk eskisi kadar kararı etkileyecek bir etken değil. Steam, EA Play, Ubisoft Connect gibi çoğu yerde Dualsense direkt çalışıyor. Birkaç istisna oyun için ek program gerebilir.

İki modeli de uzun süre kullandım.(2 yıl Xbox 9. nesil, 9 aydan beridir de Dualsense) Xbox kolunun ergonomi dışında bir artısı olduğunu düşünmüyorum. Dualsense'in destek olan oyunlarda Adaptive Trigger ve Haptic feedback özelliği ile ayrı bir seviye. Özellikler yarış-simülasyon oyunlarında fark bariz. Bataryalı olması, led aydınlatma olması, dahili hoparlör vs. gibi artılar da mevcut.

Oyun listesini paylaştım. Burada olmayan oyunlar da Xbox titreşimi nasılsa öyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı