DualSense 5 vs Xbox 9. nesil gamepad

Nedenini de söyler misiniz hocam merak ettim.
Hocam bende 1 ay önce burda konu açtım, sizin gibi. Banada geneli dualsense önerildi. Bu arada cevaba yalnış yazmışım. Xbox 9. Nesil. Dualsense değil yani. Xbox 9. Nesil aldım. Hemen hemen oynadığım hiç bir oyunda problem yaşamadım. Tepki süreleri, klavyeden xbox 9. Nesile geçişler, tuş basmada , tutukluk filan hiç yaşamadım. Dualsense hiç kullanmadım. Ama kullanan arkadaşların yazdıklarına bakarsak Xbox gamepedi ona göre çok daha iyiymiş..
 
Dualsense 5 veya Dualsense 9. nesil gibi saçmalıkları kim çıkarıyor? O isimde kontrol cihazları yok piyasada. Dualsense var, Xbox 9. nesil kontrol cihazı var. Ha bu arada PC için tam uyum açısından Xbox derim ben. Dualsense tak çalıştır diyenlere aldırış etme. Tek bir tane Dualsense desteği olmayan(Bu 2020'den önce çıkan neredeyse tüm oyunlar+ 2020'den sonra çıkan bir kaç oyun demek) oyuna denk gelince tekrar konu açarsın "Oyun Dualsense'i tanımıyor" veya "Oyun Dualsense'i Xbox kontrol cihazı olarak görüyor" diye.
 
DualSense 5 veya DualSense 9. nesil gibi saçmalıkları kim çıkarıyor? O isimde kontrol cihazları yok piyasada. DualSense var, Xbox 9. nesil kontrol cihazı var. Ha bu arada PC için tam uyum açısından Xbox derim ben. DualSense tak çalıştır diyenlere aldırış etme. Tek bir tane DualSense desteği olmayan(Bu 2020'den önce çıkan neredeyse tüm oyunlar+ 2020'den sonra çıkan birkaç oyun demek) oyuna denk gelince tekrar konu açarsın "Oyun DualSense'i tanımıyor" veya "Oyun DualSense'i Xbox kontrol cihazı olarak görüyor" diye.

Steam üzerinden açtığım hiçbir oyunda sorun yaşamadım ben DualSense ile.
 
İkisini de kullandım. Dualsense PC için gereksiz. Ayrıca Xbox daha ergonomik ve rahat. Ayrıca sağlam. Dualsense en sevdiğim oyun kolum olsa da hiç sağlam değil.

Hocam bence DS5. Bilgisayardaki oyunlar için titreşim, tetik sertleşmesi varsa tabii. PC ile uyumluluğu açısından Xbox daha iyi ama mekanikler oluyorsa DS5.

Olmuyor hocam.
 
Steam üzerinden açtığım hiçbir oyunda sorun yaşamadım ben DualSense ile.
"Oyun Dualsense'i Xbox kontrol cihazı olarak görüyor"
Bazı insanlar için yukarıda alıntıladığım mesajdaki yazı bile bir problem. Steam'de her oyunu Dualsense ile oynarsın fakat bırak Dualsense özelliklerini kullanmayı ekranda kare, üçgen bile göremezsin. Çünkü Steam tam uyumlu olduğu için Dualsense'i neredeyse her oyuna Xbox kontrolcüsü olarak tanıtır. Sony'nin The Last of Us gibi kendi oyunlarını bile Steam'den oynarken Steam girdisini(Dualsense'i Steam'de sorunsuz kullanmanı sağlayan şey) devre dışı bırakmanı istiyor. Çünkü Steam çok düz ve basit mantıklı yapıyor işi ve bu özel özellikleri kullanmayı hayal hâle getiriyor.
Sony'nin oyunlarının PC için fragmanları tekrar ve tekrar izlemeni öneririm. Ta ki alttaki Dualsense özelliklerini PC'de kullanmak için Dualsense'i kablolu bağlamanız gerek yazısını görene kadar. Yani Dualsense için tam destek varsa özellikleri rahatça kullanırsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı