DualSense vs Xbox Controller - Hangisi alınmalı?

• Konuyu başlatan Shahdee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 110
  • Görüntüleme 32.420
Bu uyumsuzluk sorunu nedeninden dolayı Xbox daha iyi olur gibi sadece PC de kullanacağım.

Uyumsuzluk sorunu DS4Windows ve DualSense X uygulaması ile gitti. Bu iki uygulama kolu hem Xbox hem de DualShock 4 olarak simule etmesini sağlıyor ve titreşim, görmeme gibi uyumsuzluk sorunu yok olup gidiyor.

Uyumsuzluk sorunu DS4Windows ve DualSense X uygulaması ile gitti. Bu iki uygulama kolu hem Xbox hem de DualShock 4 olarak simule etmesini sağlıyor ve titreşim, görmeme gibi uyumsuzluk sorunu yok olup gidiyor.

Anladım hocam o zaman DualSense alsam pişman olmam değil mi? Yurt dışı ürün 800 lira Xbox series 9. nesil de 1.5 aylık Vatandan alınma TR garantili aynı para.

DualSense hediye gelmiş kutu fatura yok diyor. Yine en temizi Xbox almak gibi.

Hiçbir uyumsuzluk yok hocam ve mükemmel çalışıyor PC de DualSense. Şimdiye kadar en ufak bir sorun yaşamadım. Hatta o kadar sevdim ki klavye mouse aşığı bir adamım ona rağmen klavye mouse ile oyun oynamıyorum artık. Dualsense tavsiye ederim.

Uyumsuzluk sorunu yok arkadaşlar. Ekstra program bile genelde kullanmadım. DualSenseX programı ile kullanırsanız hoparlör bile çalışıyor. Konuda yazdığım gibi.

Konuda eksik bilgi olarak ışıklar sadece RGB demişim ancak bunun çeşitli modları var, özellikle DSX, DS4 gibi programlarda bu ışıkları tam olarak kullanabiliyorsunuz. Pil yüzdesi için özel bar da koyabiliyorsunuz. Baya bir özelleştirmesi var.

Ayrıca kablosuz ve programsız bir şekilde God of War'da PS'de olan özellikleri ile oynanıyor, Touchpad çalışıyor.

Adaptive Trigger destekli oyunlar PC'ye de destek veriyor bunlardan test ettiklerim AC: Valhalla ile Death Stranding DC.
Bu oyunların hiç birinde program kullanmadım, otomatik tanıdı ve bütün özelliklerini kullandım. Ancak sadece Adaptive Trigger için şu anlık kablo ile bağlamanız gerekiyor. Ayrıca Steam'den oynuyorsanız girdiyi devre dışı bırakmanız gerekli.

Tam liste için: Controller:DualSense - PCGamingWiki PCGW - bugs, fixes, crashes, mods, guides and improvements for every PC game

Ayrıca Sony, DualSense için PC tarafına firmware güncellemesi bile veriyor. Konuda dediğim gibi, oyun getirdikçe bu kontrolcüyü PC'ye daha uyumlu yapacaklar ve yapıyorlar.

Son düzenleme:

Hocam ben genel olarak Steam de oynadığım NBA2k için alacağım. Şimdilik kullanmış olduğum gamepad var ama sanki komutlar da analog ya da tuşlar da gecikme yapıyor gibi yani geç tepki veriyor gibi. Bu yüzden almışken kaliteli bir şey alayım uzun soluklu olsun istiyorum. PC için kullanacağımdan dolayı sorun yaşamak istemiyorum. İkinci el de temiz garantili birkaç tane var 800 liraya iki modelden de.
Edit: Sıfır da Arçelik de 1.149 liraymış sıfır almak daha iyi olur.

Tek sıkıntı işte uyumsuzluk bağlantı gibi sorunlar olmasın. Microsoft Xbox aynı platform olduğu için genel olarak sorunsuz demişler.

Son düzenleme:
9.nesil Xbox ve DualSense Controller kullandım. Xbox'da çok daha rahat ettim.Bütçenizd hangisi uygunsa onu alıp geçin.

9.nesil Xbox ve DualSense Controller kullandım. Xbox'da çok daha rahat ettim. Bütçenizd hangisi uygunsa onu alıp geçin.

İkisi için de uygun hocam sorun değil. Benim için önemli olan bilgisayar da kullanacağımdan dolayı en sorunsuz, kullanışlı ve kaliteli olanı seçmek.

Ayrıca Xbox kolu pilli olduğu için daha yüksek gecikmeye sahip, sırf bir program kullanmadan oynayacağım diye DualSense'den vazgeçilmez. Steam kolu otomatik görüyor, RPCS3'te öyle, DS4 Windows ve DualSense X uygulaması ile uyumluluk sorunu çözülüyor. Onu geçtim Far Cry 6 ve Deathloop oynadığımda ve bu özellikleri ellerimle hissettiğimde anladım ki Xbox kolu almak için bir tane bile sebep yok. Alsan bile Xbox kolunun çok maliyeti var sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…