DualSense vs Xbox Controller - Hangisi alınmalı?

• Konuyu başlatan Shahdee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 110
  • Görüntüleme 32.455

Anladım hocam o zaman DualSense'den yana tercih yapacağım umarım pişman olmam.

Anakartim MSI X570 Edge Wi-Fi gömülü Bluetooth var için de extra aparata gerek yok sanırım gerçi kablo ile kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım hocam o zaman DualSense'den yana tercih yapacağım umarım pişman olmam.

Anakartim MSI X570 Edge Wi-Fi gömülü Bluetooth var için de extra aparata gerek yok sanırım gerçi kablo ile kullanacağım.

Ben de notebookun içindeki Bluetooth aparatı ile kullanıyorum, 0 gecikme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de notebookun içindeki Bluetooth aparatı ile kullanıyorum, 0 gecikme.

Şöyle bir yazı da gördüm buna da dikkat etmek lazım galiba.

2021'nin ağustos ayında siyah model bir DualSense almıştım ve 2-3 gün sonra sol tetiğinin yayı bayağı gevşemişti bundan dolayı iade ettim. Peki neden yine satın aldım mor ve diğer renkleri satışa sunulduğunda ürün kodunun sonunda a olan modellerin (örneğin olanlarda CT1a ise olmayanlarda o kod CT1 diye bitiyor.) Tetiklerinin yenilendiğini ve analogların drift probleminin iyileştirildiğini öğrendim.

Teknoloji şans işi. Ben de alalı 1 sene oluyor. Xbox'u ise 2 sene olmak üzere. Xbox'da belirgin gecikme ve çekim sorunları var. Öyle ki ms bazen 10000 oluyor programla baktığımda. DS hala taş gibi. Ayrıca bendeki modelde CT1 ile bitiyor. Ki ben souls oyunlarında tetik + joystick tuşlarının adeta bozmak için elimden geleni yapıyorum.

İki kontrolcüyü de hala düzenli kullanıyorum. Aralarından bir seçim yapmaya kalksam ve hiç oynamadan bu kararı verecek olsam yine DS derim çünkü sırf ağırlık ve hissiyatı daha premium hissettiriyor.

Anladım hocam ben de tercihimi DualSense'den yana kullanayım o zaman.

Alacağım DualSense'de bu kod yazıyor acaba ne anlama geliyor yani hangi versiyon.

CFI-ZCT1W

Son düzenleme:
Elimde yaklaşık olarak 18 adet kol var. Uçuş ve Arcade de dahil. 3 adet orijinal Xbox kolu var ve tamirli. Daha önce Xbox 360 da kullandım. İkinci el olarak aldım ve arızası olmadan da sattım. PS4 de kullandık. Xbox'tan çok sonra arıza yaptı. Kardeşim de benden çok daha fazla oyun oynar. Analog erimesi ise maalesef oluyor. Bunun için güzel koruyucular da var. Xbox One S de aldık. Onun da kolu arıza yaptı. Yani toplamda 4 adet arızalı kol olmuş oldu. Hatta tamir eden arkadaş da ilk nesiller daha sağlam, bulabilirsen ondan al, dedi. Fakat sıfır bulmak çok zor. Xbox One için yaklaşık olarak 3 yıldır Horipad Pro Xbox One kolu kullanıyorum. Çok şükür rahatım. Xbox kolları da tamirli bir şekilde duruyor. İkisi ilk nesil, birisi de S kolu. Xbox kolları garanti süresince arıza yaparsa zaten sıfırı geliyor. Güzel kollar fakat 360 gibi sağlam değiller. Hatta 9. nesil olanlar bile değil. Onları da garantiye gönderen çok kişi var. Dual Sense deneme şansım da oldu. Gerçekten güzel kol. Elimde olan bazı kollar; Xbox One/S, Monster Pusat Pro, Logitech F310, Horipad Pro Xbox One, Dobe Xbox One, Logitech Extreme 3D Pro, MSI GC20 vardı, yeğenime verdim. Moga Android kol, 3 adet galiba Polygold kol var, 3 adet de Arcade kol var. PS3 kolu da var. PS4 ise satıldı. F710 ise kuzende. Yani bu tip konulara ben de deneyimlerimi yazıyorum. Bence Xbox kolu kesinlikle fiyatını hak etmiyor. Sadece marka olduğu için ve uyum sorunu olmadığı için pahalı. Elbette bizim ülkemizde fırsatçılar da etken.

Hocam hadi özelliği olmasa neyse kol pilli, pilli ya. DualSense'den nasıl pahalı olabiliyor sırf Xinput desteği var diye. DualSense X ve DS4Windows bu sorunu çözebiliyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…