DualSense vs Xbox Controller - Hangisi alınmalı?

• Konuyu başlatan Shahdee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 110
  • Görüntüleme 32.518

Far Cry6, F1 21, 22, AC Valhalla, PC'ye gelen PS oyunları, CoD Black Ops Cold War, Vanguard, MW2(reboot),FF7 remake, Deathloop, Metro Exodus enhanced Edition bir iki tane daha varda onları PC Gaming wikiden bulabilirsin.

Sirf ergonomisi ve kalite hissiyati icin bile tercih ederim. Pek de uzaktan bakmiyorum sanki.

Sirf ergonomisi ve kalite hissiyati icin bile tercih ederim. Pek de uzaktan bakmiyorum sanki.

Eki Görüntüle 1617115
Katılıyorum, DualSense daha ergonomik. Arkadaş cahilane olarak yanlışlıkla DualShock 4 aldı sanırım.

PS’den PC’ye geçen çoğu oyunda var. Bazı oyunlar için de modlama mevcut. Forzaya mod var mesela, ETS yine mod var.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, öncelikle bende DualSense ile Xbox kolu arasında kalmış durumdayım. Başlıktaki tüm yorumları okudum ve genel olarak DS'nin uyumluluk sorunu kalmamış anladığım kadarıyla. Öncelikle ben alacağım kolu daha çok 2D oyunlarda kullanacağım örneğin hollow Knight, Hades, ori, Little Nightmares gibi tabii ki 2D oyunların dışına da çıkacağım fakat daha çok 2D oyunlarda kullanacağım soruma gelecek olursak, biraz önce yazdığım oyunlarda hangi kolla daha rahat oynayabilirim destek ve uyumluluk açısından hangisi tercih edilebilir? DualSense özellikleriyle beni çok cezbediyor fakat haptic feedback ve adaptive trigger gibi özellikler tüm oyunlarda desteklenmiyor sanırım. Kısacası 2D oyunlar için hangi kolu tercih etmeliyim.
Ek olarak xbox kolu bana daha aykırı geliyor diyebilirim tuşların ve analogların yeri açısından sanırım dualsense tercih etmeliyim. Yinede yorumlarınızı duymak isterim.

Son zamanlarda GRIME, Hollow Knight, Little Nightmares 1-2, Ori ve son olarak Unravel oynadım ve bunları DualSense ile oynuyorum. Xbox ile rahat edemiyorum. Konuda bahsettiğim gibi Xbox kolu bir tek ETS2, Forza gibi oyunlarda daha iyi oluyor, tetik tuşları yarış oyunları için gibi geliyor.

Anladım hocam son bir soru daha soracağım. DualSense'in özelliklerini bahsettiğiniz oyunlarda aktif bir şekilde kullanabildiniz mi? Örneğin Haptic feedback gibi.

DualSense için küçük bir ekleme bende yapmak isterim. Uzun kullanım sonucu terleme yaratabiliyor. Çok sık yaşamamış olsam da tek eksisi bu diyebilirim. Onun dışında ele oturuşu, hissiyatıyla vs. 10/10'luk bir cihaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…