DualSense vs Xbox Controller - Hangisi alınmalı?

• Konuyu başlatan Shahdee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 110
  • Görüntüleme 33.372
Merhaba hortlatmış gibi oldum konuyu ancak önerilerinizi bekliyorum.
Uzun süre PlayStation kullandım ardından Xbox'a geçtim en yakın dönemde Series S'm vardı 1 sene kullandım yani elime en rahat gelen kol 9.nesil Xbox kolu şu anda. Şimdi ise laptop için alacağım ve oynayacağım oyunlar %90 RPG, j-RPG, crpg oyunları. Bu konunun başlarında 8.nesil Xbox kolu ile DS5 gecikme konusunda karşılaştırılarak büyük bir acımasızlık yapıldığını düşünüyorum Xbox tarafına zira konu sahibindeki kol o kadar eski bir model ki Micro USB kullanıyor. Elimde Duracell'in pil şarj etme ve 4 adet te şarjli pilim var yani o kısımda sorunum yok.
Bluetooth adaptörü almadan, laptopun kendi BT'i ile oynayacağım. Hiçbir şekilde kablo falan kullanmayacağım ve RPG oynayacağım. En sorunsuz, en az kopma gecikme yaşayacağım model hangisidir? @Yener K. sizin de fikirlerinizi merak ediyorum hocam.
Yabancı Reddit'lerde Xbox kolu daha az kopma ve gecikmeye sahip denmiş ancak bilemiyorum.
Not: Laptopumun Bluetooth sürümü 5.2

Eliniz Xbox koluna alışkınsa devam edebilirsiniz.

Eliniz Xbox koluna alışkınsa devam edebilirsiniz.

Peki hocam laptopun kendi BT'üne bağlayınca aralarında kopma gecikme olarak çok fark fark oluyor mu? Bazıları Xbox kolunda kopma çok diyor bazıları Xbox donatıları uygulamasıyla güncelleme yapınca sorunsuz oluyor vs diyor. En sorunsuz hangisiyse onu almak istiyorum.

Genelde sıkıntı olmuyor. İyi bir USB adaptörle de yine sıkıntı olmuyor. Xbox kolu alabilirsiniz.

Konudaki kontrolcü 8. nesil. İkisi arasında fark yok denecek kadar az var.

Konudaki kontrolcü 8. nesil. İkisi arasında fark yok denecek kadar az var.

Emin olun fark var. İkisini de kullandım ve 9.nesil ile Xbox'ta çok daha az sorun yaşadım. Dışarıdan fark görünmeyebilir ama aynı nesilde üretim tarihlerinde bile teknolojik fark oluyor PS'ler ve DS'lerde mesela.
Zaten Xbox ergonomik başarısından dolayı tasarım değişikliğine gitmiyor ki en mantıklısı bence ancak teknolojik fark yok denecek kadar az demek bence haksızlıktır.
Xbox One Controller'ları cok sorunluydu mesela ama One S o kadar değildi. Ama dışarıdan bakan için ve normal gündelik oyun oynayan için yine fark yok denecek kadar azdır.

Dışarıdan bakmadım denedim, dediğim gibi DualSense bence şu an çok üstün. Yarın Xbox üstün olursa onu överiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…