DualSense'i bilgisayar görmüyor

Arkadaşlar öncelikle merhaba, dün gece DualSense siparişim tamamlandı ve evde olan ttec Type-C şarj kablosu ile çalıştırmayı denedim fakat çalışmadı, bilgisayarım görmedi bile şarjı yoktur diyerek prize taktım şu an ve turuncu ışık yanıp sönüyor anlamını bilmiyorum yardımcı olabilecek var mı?

Hocam PS tuşuna basıp önce kolu açmayı deneyin ben arkadaşımdan DS4 ödünç almıştım bir süreliğine kablolu bağlantı içinde önce PS tuşuna basılı tutuyordum arkadaki ışığı yanınca kabloyu takıyordum sorunsuz algılıyordu sizde öyle bir dener misiniz sadece PS tuşu olmazsa PS + share tuşuna basın (dpadin o taraftaki küçük tuş)

Hocam PS tuşuna basıp önce kolu açmayı deneyin ben arkadaşımdan DS4 ödünç almıştım bir süreliğine kablolu bağlantı içinde önce PS tuşuna basılı tutuyordum arkadaki ışığı yanınca kabloyu takıyordum sorunsuz algılıyordu sizde öyle bir dener misiniz sadece PS tuşu olmazsa PS + share tuşuna basın (dpadin o taraftaki küçük tuş)
Çözüm bende işe yaradı, PS tuşuna basınca algıladı hocam.. Ne kadar teşekkür etsem azdır

Arkadaşlar şuan bende laptop da bu sorunu yaşıyorum.
Sabah sorunsuz çalışıyordu. Bi ara oyun mavi ekran hata verdi.
PC restart yaptım. Şimdi dualsense görmüyor.
DS4w programının son versiyonu 3.3 indirdim. Zaten kurulum yok. Direk klasörün içindeki exe den çalışıyor. (Eskiden de böyleydi)
PS5 kolunu taktığımda turuncu şarj ışığı yanıyor. Normalde PS tuşuna basınca mavi ışık yanıp PC de görünüyordu. Şuan mavi ışık yanmıyor. 2 tane kol var. Kolları PS5 konsolda deniyorum. Sorun yok. Kabloyu da deniyorum. Sorun yok.

Ama nedense PC de gösteremedim...

Arkadaşlar şuan bende laptop da bu sorunu yaşıyorum.
Sabah sorunsuz çalışıyordu. Bi ara oyun mavi ekran hata verdi.
PC restart yaptım. Şimdi dualsense görmüyor.
DS4w programının son versiyonu 3.3 indirdim. Zaten kurulum yok. Direk klasörün içindeki exe den çalışıyor. (Eskiden de böyleydi)
PS5 kolunu taktığımda turuncu şarj ışığı yanıyor. Normalde PS tuşuna basınca mavi ışık yanıp PC de görünüyordu. Şuan mavi ışık yanmıyor. 2 tane kol var. Kolları PS5 konsolda deniyorum. Sorun yok. Kabloyu da deniyorum. Sorun yok.

Ama nedense PC de gösteremedim...
Hocam aynı sorun bende de var çözebildiniz mi? Turuncu ışık yanıyor sonra kapanıyor. Önceden mavi ışık yanıyordu bir türlü çözemedim.

Hocam aynı sorun bende de var çözebildiniz mi? Turuncu ışık yanıyor sonra kapanıyor. Önceden mavi ışık yanıyordu bir türlü çözemedim.
Evet sorunu çözdüm.
DS4 programında settings sekmesinde sol üstte "Hide DS4 Controller" seçeneği işaretli olmalı.
Aynı sekmede sağ tarafta "Device Options" a tıklayın. Açılan sayfada, DS4 Controller ve Dualsense Controller seçenekleri işaretli olmalı.

Bu şekilde kablolu bağlantının sorunsuz kurulması gerekir.

Bu arada Dualsense cihazı Bluetooth ile kablosuz olarak da kullanabilirsiniz.

Öncelikle PC de önceden Bluetooth ile eşleşmiş olan dualsense varsa aygıtı kaldırın.

Sonra dualsense cihazında share ve PS tuşlarına baeraber basılı tutun.
Mavi ışık hızlı hızlı yanıp sönmeye başlar.
Bu aşamadayken PC den Bluetooth yeni cihaz ekle (+) butonuna tıklayıp dualsense cihazını eşleştirin. Ben şuan bu şekilde kullanıyorum ve mükemmel sonuç alıyorum.

Evet sorunu çözdüm.
DS4 programında settings sekmesinde sol üstte "Hide DS4 Controller" seçeneği işaretli olmalı.
Aynı sekmede sağ tarafta "Device Options" a tıklayın. Açılan sayfada, DS4 Controller ve Dualsense Controller seçenekleri işaretli olmalı.

Bu şekilde kablolu bağlantının sorunsuz kurulması gerekir.

Bu arada Dualsense cihazı Bluetooth ile kablosuz olarak da kullanabilirsiniz.

Öncelikle PC de önceden Bluetooth ile eşleşmiş olan dualsense varsa aygıtı kaldırın.

Sonra dualsense cihazında share ve PS tuşlarına baeraber basılı tutun.
Mavi ışık hızlı hızlı yanıp sönmeye başlar.
Bu aşamadayken PC den Bluetooth yeni cihaz ekle (+) butonuna tıklayıp dualsense cihazını eşleştirin. Ben şuan bu şekilde kullanıyorum ve mükemmel sonuç alıyorum.
Teşekkürler hocam peki bu aşamadan sonra kablolu olarak bağlıyken mavi ışık yanıyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı