İki kola da sahibim, yarış simülasyonu oynarken DS4'ü kullanıyorum Analoglar ve Trigger tuşları seviye ayarı konusunda daha iyi. Diğer tüm oyunlarda Xbox kontrolcüsünü kullanıyorum.
Xbox kontrolcüsünde R2-L2 tuşlarında da titreşim var, mesela Forza oynarken arabanın sınırlarındaysanız titriyorlar ama bu bir yerden sonra rahatsız ediyor ben kapadım. Genel olarak titreşim daha iyi.
Ergonomi olarak Xbox kontrolcüsü benim daha çok hoşuma gidiyor. DS4 fazla geniş geliyor. Tabii bu kişiden kişiye göre değişebilir. Pil ile kullanırsanız Xbox kolu daha ağır, pilsiz kullanırsanız daha hafif oluyor. Pil konusunda ise, kaliteli pil alırsanız Xbox kontrolcüsü daha rahat. Bauhaus'dan 40 TL'ye 12'li Duracell Turbomax satın aldım. 1 ay oldu hala ilk çiftteyim kaliteli pil alırsanız fazla masraflı değil. DS4 ise tek şarjla 4-8 saat arası kullanım sağlıyor. Devamlı şarj etmeniz gerekiyor.
DS4Windows uygulamasının da bir iki ufak eksisi var. Eğer oynadığınız oyunun kendi DS4 desteği var ise uygulamayı kapatmanız gerekiyor yoksa kol sürekli 2 input arasında gidip geliyor. Kısacası benim önerim bilgisayarda Xbox kontrolcüsü.