Dualshock 4 vs Xbox One S kontrolcüsü

Arkadaşlar farede pil konusunda sorun yaşamış birisi olarak pilin kesinlikle sorun çıkaracağını biliyorum. Çünkü birçok kişi muzdarip bundan. DS4 daha kaliteli olabilir ancak PC için Xbox kontrolcüsünde ısrarcıyım ben.

Ayrıca Razer'ın PS4 için ürettiği Xbox tipli kontrolcüler konsolun yarı fiyatına.

Dualshock 1-2 iki kontrolcüyü de hiçbir zaman rahat kullanamazdım, bu dediklerim hep Playstation kafelerdeki deneyimlerim. Evde bilgisayarda Xbox 360 ve Xbox one kontrolcüsü kullanıyordum toplamda 7-8 senedir ve çok memnundum ta bu yaz playstation 4 alana kadar. O arkada Xboxlar gibi pil olmaması, tetiklerin eski sürümlere göre yenilenmesi falan çok güzel olmuş.

Aradığın özellikleri ikisi de sağlıyor. Dualshock 4'ü her oyun doğal desteklemiyor DS4Windows veya InputMapper kullanman gerekli. Steam oyunları oynuyorsan Steam kontrolcü arayüzü ile onu da o programlara gerek kalmadan halledebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki kola da sahibim, yarış simülasyonu oynarken DS4'ü kullanıyorum Analoglar ve Trigger tuşları seviye ayarı konusunda daha iyi. Diğer tüm oyunlarda Xbox kontrolcüsünü kullanıyorum.

Xbox kontrolcüsünde R2-L2 tuşlarında da titreşim var, mesela Forza oynarken arabanın sınırlarındaysanız titriyorlar ama bu bir yerden sonra rahatsız ediyor ben kapadım. Genel olarak titreşim daha iyi.

Ergonomi olarak Xbox kontrolcüsü benim daha çok hoşuma gidiyor. DS4 fazla geniş geliyor. Tabii bu kişiden kişiye göre değişebilir. Pil ile kullanırsanız Xbox kolu daha ağır, pilsiz kullanırsanız daha hafif oluyor. Pil konusunda ise, kaliteli pil alırsanız Xbox kontrolcüsü daha rahat. Bauhaus'dan 40 TL'ye 12'li Duracell Turbomax satın aldım. 1 ay oldu hala ilk çiftteyim kaliteli pil alırsanız fazla masraflı değil. DS4 ise tek şarjla 4-8 saat arası kullanım sağlıyor. Devamlı şarj etmeniz gerekiyor.

DS4Windows uygulamasının da bir iki ufak eksisi var. Eğer oynadığınız oyunun kendi DS4 desteği var ise uygulamayı kapatmanız gerekiyor yoksa kol sürekli 2 input arasında gidip geliyor. Kısacası benim önerim bilgisayarda Xbox kontrolcüsü.

İksinin de çok güzel özellikleri var ama biri diğerinin kötü yanlarını götürüyor diğeri de iyi yanlarını. Yani iki kere tamam bu sefer One S alıyorum dedim ama her seferinde de şu DS4 için olumlu yorumları görünce yine kafam karıştı.

Benim için elde tutuş ve rahatsız etmesi o kadar önemli değil. Önemli olanlardan bir tanesi daha önceleri DS3'ü 3. parti yazılımlarla kablosuz olarak kullandığımda sağ alt menüde bluetooth simgesi kayboluyordu. Bluetooth'u tamamen DS3 sömürüyordu ve kablosuz kulaklığımı kullanamıyordum. Eğer sadece Steam'den oyun oynadığımda Xbox'tan bir farkı olmayacaksa veya artık Bluetooth aç bağlan desteği geldiyse o zaman PS4 alacağım yoksa One S kontrolörü.

Bir de Xbox koluna daha fazla para verip hem sürekli pil bitmesiyle uğraşacağım hem pil taşımakla hem de piller sürekli ekstra masraf demek. O yüzden şimdilik büyük ihtimalle DS4 alacağım.

Xbox diyenleri anlayamıyorum. Bir el yukarıda bir el aşağıda nasıl yapıyorsunuz? Bu arada, yeni nesil Xboz kumandalarında trigger tuşlarında (L2, R2) titreşim var ancak sadece Xbox'un desteklediği çok az oyunda var (Forza Horizon 4 vs).

Herhalde hiç konsolda oyun oynamadınız. Zaten konsolda oyunlar sol el analogda sağ el ise D-Pad'de olacak şekilde kontrollere sahiptir. Yani DS4'te oynarken bir el aşağıda diğeri yukarıda oluyor. Xbox'ta ise ikisi de yukarıda.

Kararımı verdim Xbox One S kolunu alacağım desteği yeter yaa :D Zaten zamanında ucuz ürün alıp pişmanlık yaşadığımda karar almıştım azıcık fazla vereyim pişman etmesin. Şarj edilebilir pil alırım olmadı ya da batarya yuvası alırım para biriktirip :) Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

Xbox kontrolleri bana daha rahat gelmişti ama pek kullanamadım uzun süre durumunu bilemem ama Ds4'ü PS'de daha uzun daha çok kullanıyorum. Bende almayı düşünüyorum ama fiyatlar biraz pahalı geliyor. Öncesi 150 lira olan pad şimdi 260 lira.

Xbox kontrolleri bana daha rahat gelmişti ama pek kullanamadım uzun süre durumunu bilemem ama Ds4'ü PS'de daha uzun daha çok kullanıyorum. Bende almayı düşünüyorum ama fiyatlar biraz pahalı geliyor. Öncesi 150 lira olan pad şimdi 260 lira.

Maalesef benim hayattaki şanssızlığım işte ne zaman bir şey alacak olsam hep fiyatlar fırlıyor :/

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı