Dublex evde üst katta internet bağlantısı nasıl olmalı?

metin2oynuyorum

Hectopat
Makaleler
3
İnternetimiz salonda bağlı, evin alt katında 5GHz ile güzel çekiyor üst katta telefon tablet 2.4 GHz bağlayınca idarelik güzel çekiyor.
Ama iş masasüstüne gelince mağdurum, bilgisayar internetsiz. Kablo çeksem bu kablonun bayağı bir evin içinden dolanması gerekiyor.
Ne yapmalıyım?

İnternetimiz salonda bağlı, evin alt katında 5GHz ile güzel çekiyor üst katta telefon tablet 2.4 GHz bağlayınca idarelik güzel çekiyor.
Ama iş masasüstüne gelince mağdurum, bilgisayar internetsiz. Kablo çeksem bu kablonun bayağı bir evin içinden dolanması gerekiyor.
Ne yapmalıyım?
İnternet dağıtıcı aparat alabilirsin, güzel çekiyor diyorlar. (Düzenleme) Bilgisayar internetsiz yazıyormuş onu görmedim, eğer bilgisayarda WiFi bağlantısı yoksa sanırım kablo çekmekten başka yol yok.

Ne yapmalıyım?

Wi-Fi aparatı alabilirsiniz ama kablolu kadar iyi olmaz paket kaybı yaşabilirsiniz kablo dışı seçenek yok sanırım.

Hocam camdan falan bir yerden dolayacağım işte mecbur :D
Hocam şimdi bizim alt kat büyük bazı yerlerinde 5GHZ sinyali düşük ama modemin çevresinde çok yüksek.
2.4 mü önerirsiniz kullanmayı 5 mi?
İnternet dağıtıcı aparat alabilirsin, güzel çekiyor diyorlar. (Düzenleme) Bilgisayar internetsiz yazıyormuş onu görmedim, eğer bilgisayarda WiFi bağlantısı yoksa sanırım kablo çekmekten başka yol yok.

Hocam camdan falan bir yerden dolayacağım işte mecbur :D
Hocam şimdi bizim alt kat büyük bazı yerlerinde 5GHZ sinyali düşük ama modemin çevresinde çok yüksek.
2.4 mü önerirsiniz kullanmayı 5 mi?
Hocam o konuda pek bir bilgim yok ama yüksek ihtimalle 5GHz çekmeyen yerlere koysanız bile alacağınızı düşünmüyorum. Yanlışsam kusura bakmayın.

Hocam kaliteli veya normal bir ethernet kablosu mu almalıyım?
Nerden almamı önerirsiniz?
Ben bu kabloyla bağlayınca 2.4 mü olcak 5ghz mi

Hocam yanlış bilmiyorsam eğer kablolu bağlanmada 2.4 veya 5GHz diye bir şey yok. Kaliteli bir ethernet kablosu olması yeterli. CAT6 en kaliteli ethernet kablosu diye biliyorum. İnternetten veya bir elektrikçiden bakabilirsiniz.

Mesafeyi ölçüp kabloyu ona göre almalısınız bu arada. Mesafe kurtarmazsa sıkıntı olur :D.

Ölçüp yaparım hocam olmadı fazla fazla alır lastiklerim :D
Hocam diyelim 20 metre aldım metresi uzun diye hızda bir düşüş vs. olur mu?

Hocam şu videoyu izlersen belki sana yardımcı olabilir;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer videodaki cihazın performansı iyiyse, ve evinize uyumlu ise; ev içinde uzun bir kablo çekmeden kısa bir kablo bağlantısı ile bilgisayarda interneti alabilirsin diye düşünüyorum.

Ölçüp yaparım hocam olmadı fazla fazla alır lastiklerim :D
Hocam diyelim 20 metre aldım metresi uzun diye hızda bir düşüş vs. olur mu?
Hocam kaliteli kablo alırsanız düşüş yaşanmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı