Ducati Monster 696 alınır mı?

Çok param yok tabii başlangıçta bakımlarını iyi yaptıktan sonra rutin bakımları asla kaçırmam. Fakat ortalama ne kadar gider bilmiyorum. Sizce ortalama maliyet ne olur?

Seriyi izlemiştim. Konya'da yaşıyorum fakat İstanbul'a falan da gidebilirim ağır bakımlar için vs o sorun olmaz bana. Sadece ne kadar mantıklı olur onu bilmek daha faydalı olur benim açımdan.
tamam o zaman al yani güzel bir motor ama bakımlarını yaptır

Sonuç olarak alacağın zevke bence değer ama satarken biraz zarar edebilirsin. Aslında böyle fikirler hoşuma gidiyor ve neden olmasın ki diyorum. Herkesin (alabilenin) r25 alıp geçtiği ülkede.
R25 yada MT25 alıp kullanıp satabilirim ama farklı olmasını istiyorum. Eğer keyif alırsam, şansıma aldığım motor gerçekten temiz ve güzel olursa maddi sorun yaşamadıkça satmak istemem diye düşünüyorum.

Sigorta ve lastiği masraftan saymayalım, hangi motoru alırsan al bu masraf yapılacak zaten.
696 almanın cüzdanına en büyük etkisi 50k civarı desmo bakımı olacaktır.
Motoru da 200 değil 220'ye buldun diyelim, + desmo ile yaklaşık 270-280'e gelecek.
Haliyle japon muadillerine göre fiyat avantajını kaybediyor.
Bu yüzden tercihim japon olurdu, desmo parça cart curt derdi yok.
En basitinden CB650F bakabilirsin, sorunsuz ve 4 silindir.
Ben naked süreyim kafasından biri değilim aslında racing seviyorum fakat 696 aşırı hoşuma gidiyor görüntü olarak. Bakım masrafları dediğiniz gibi gerçekten beni çok yoracak.

Çift silindir 80HP makine hava soğutmalı, şehir içinde cayır cayır 100 derece üstü seyreder. Eski bir motor bakım işletim maliyetleri sizi bezdirecektir ayrıca teknoloji 0. Yarın öbür gün motor yese rektefe istese usta bulmak da zor parça bulmak da zor. GSX-S750, Z650, Street Triple 765R, Tracer 7 bakabilirsiniz.
Çok doğru diyorsunuz. O görüntü beni aldı aklımdan çıkaramıyorum nedense. Normalde böyle büyük motor almak istemiyorum. Tvs Raider (125 cc) ile başladım motora geçen sene, şuan 26k oldu tecrübem. Ninja 300-400 yada bu minvalde bir motor almak istiyordum. Ara geçiş olsun diye ama gönlümü kaptırdım galiba.

Çok kaliteli fakat ülkemizde maalesef parçası çok çok nadir bulunur ayrıca servisleri bakımları çok pahalıdır ayrıca ülkemizde v motordan anlayan adamakıllı ustalar çok az. Hele hele Ducati gibi karmaşık detaylı motorlardan anlayan bir elin parmağını geçmez. 200 bin liraya zaten alacağın büyük hacimli motorlar genelde hatta tamamen mekanik olarak yorgun veya bitmiş saatli bomba misali miladı dolmuş motorlardır. Son bütçenizi belirtin ona göre öneriler için yardımcı olayım.
200 üstüne nakit yetmez ama kredi çekerim(50-100). Çok fazla para harcamak istemiyorum açıkçası. 2026ya araba almak istiyorum çünkü.

Ben almazdım. Yapılacak masrafıyla beraber 250 bini bulur hatta geçebilir bile. Desmo insanın canını sıkıyor.
Sanırım her 24k km civarı desmo oluyor. Muhtemelen bunu 1,5-2 sene de yaparım. 2 sene dersek aylık 2k bakım parası ayırmam lazım tabii her yağ değişiminde falan filtre de değiştiririm. Sanırım bütçe olarak çok yorucu japonlara göre.

Son düzenleme:
2 sene dersek aylık 2k bakım parası ayırmam lazım tabii her yağ değişiminde falan filtre de değiştiririm. Sanırım bütçe olarak çok yorucu japonlara göre.
Yani yaklaşık olarak Ducati'ye vereceğin desmo parasıyla japona benzin alıp bedavaya gezebilirsin.
Desmo masrafı yaklaşık 1000 litre benzin demektir.
Ortalamada 5-6 lt yakan bir japon alsan 17.000-20.000km menzil.
Tvs Raider (125 cc) ile başladım motora geçen sene, şuan 26k oldu tecrübem. Ninja 300-400 yada bu minvalde bir motor almak istiyordum.
Yanlış anlama ölürsün demiyorum lakin, eğitim vs almadıysan herhangi elektronik güvenlik barındırmayan, kuru ağırlığı 160kg ve 80hp olan bir motora geçmeni kesinlikle önermem.
Kıyas açısından 26 bin kilometredir kullandığın motor 8kw, monster ise 58kw.

Yani yaklaşık olarak Ducati'ye vereceğin desmo parasıyla japona benzin alıp bedavaya gezebilirsin.
Desmo masrafı yaklaşık 1000 litre benzin demektir.
Ortalamada 5-6 lt yakan bir japon alsan 17.000-20.000km menzil.

Yanlış anlama ölürsün demiyorum lakin, eğitim vs almadıysan herhangi elektronik güvenlik barındırmayan, kuru ağırlığı 160kg ve 80hp olan bir motora geçmeni kesinlikle önermem.
Kıyas açısından 26 bin kilometredir kullandığın motor 8kw, monster ise 58kw.
Kesinlikle haklısın, bende ölme ihtimali yüksek olur diyorum lakin ne yapsam bilemedim o konuda, motora aşık oldum. Mt 25 yada duke 390 falan daha mantıklı sanırım.

Temiz bir MT-25 abs bakın hocam, olmadı Z300'de bakabilirsiniz. Direkt o kadar hacim büyütmek sıkıntı, rahmetli Barkın abinin dediği gibi kafanıza geçer. Kötü motor demiyorum ama Duke almayın, elinizden çıkartırken zorluk yaşarsınız piyasası japon makineler gibi değil.

Temiz bir MT-25 abs bakın hocam, olmadı Z300'de bakabilirsiniz. Direkt o kadar hacim büyütmek sıkıntı, rahmetli Barkın abinin dediği gibi kafanıza geçer. Kötü motor demiyorum ama Duke almayın, elinizden çıkartırken zorluk yaşarsınız piyasası japon makineler gibi değil.
Bugün bir kaç saat Duke 390 sürdüm, aşırı eğlendim ve keyif aldım. O tork ve vites geçişleri beni çok mutlu etti. Bu makine de güçlü baya. Monster bundan çok daha güçlü ve yanlış bir hareket kötü sonuçlar getirir. Bunun farkındayım ama kendimi ilk zamanlarda çok rahat tutacağıma inancım tam. Motorun gücüne, fren hassasiyetine falan alıştıktan sonra basarım maalesef hiç acımadan.

Bugün bir kaç saat Duke 390 sürdüm, aşırı eğlendim ve keyif aldım. O tork ve vites geçişleri beni çok mutlu etti. Bu makine de güçlü baya. Monster bundan çok daha güçlü ve yanlış bir hareket kötü sonuçlar getirir. Bunun farkındayım ama kendimi ilk zamanlarda çok rahat tutacağıma inancım tam. Motorun gücüne, fren hassasiyetine falan alıştıktan sonra basarım maalesef hiç acımadan.
Duke çok titreyen bir makine. Aynı zamanda şu anda KTM yedek parça konusunda sıkıntılı. Maddi olarak kötü durumda oldukları için yedek parçaları motor üretmek için kullandıklarını, ekstradan yedek parça fazla üretilmedeğini ve şu durumda yedek parçaya erişimin zor olduğunu okumuştum.

Monster ise çok güzel bir makinedir ama çok masraflıdır. Bir desmo bakımı için bugün 60-70 bin liralar cepten çıkabilir. O yüzden tavsiyem daha sorunsuz motorlara yönelmek. Zaten monster isteniyorsa A ehliyet vardır diye tahmin ediyorum. Yoksa hiç bu işlere girişme.

Duke çok titreyen bir makine. Aynı zamanda şu anda KTM yedek parça konusunda sıkıntılı. Maddi olarak kötü durumda oldukları için yedek parçaları motor üretmek için kullandıklarını, ekstradan yedek parça fazla üretilmedeğini ve şu durumda yedek parçaya erişimin zor olduğunu okumuştum.

Monster ise çok güzel bir makinedir ama çok masraflıdır. Bir desmo bakımı için bugün 60-70 bin liralar cepten çıkabilir. O yüzden tavsiyem daha sorunsuz motorlara yönelmek. Zaten monster isteniyorsa A ehliyet vardır diye tahmin ediyorum. Yoksa hiç bu işlere girişme.
A2 var ama A ehliyet almam max 1 ay sürer. Desmo eğer dediğiniz gibi 60-70k tutarsa hiç bulaşmayım. Bana 30-50 arası dendi. 2 sene de bir desmo bakım parası veririm çok ama halledilir demiştim fakat o paralara düşünmem bile.
Bugün BMW G310R gördüm onu araştırıyordum 1 saattir falan hoş duruyor ama sanırım bundan da uzak durmak lazım.
Benim yol Ninja 300e kayacak gibi.
Svartpilen 401 egzotik geliyor ama ısınamadım.
GSXR250 çok yavaş.
MT-25 R25 herkeste var, istemem.
Eski kasa CBR500R da olabilir ama hepsi yüksek km
Kafam çok karışık bu sıralar.

Son düzenleme:
Bir 696 ve bir 796 sahibiyim. 20 bin kilometreden fazla 696 kullandım, ciddi bir problem çıkarmadı bana. Genel olarak keyif aldığım bir motor. Piyasası durgun tabii, satma niyetiyle almadım ilk başta zaten, üzerine bir Ducati daha ekledim hatta :) yedek parçasını Türkiye'de çıkma hariç bulmak zor, servisin getirmesini beklersin isteyip. Bir sorun çıkmadığı için böyle bir tecrübem olmadı ama. Ustayı düzgün seçmek gerekiyor, rastgele yerlere kesinlikle dokundurmayın. Aküsünü dahi değiştirtmeyin, yapabilirler ama o işin hak etmediği bir para alırlar, kendi tecrübe eksiklerinden olması gerekenden fazla uğraşırlar… bu motorları da satmayı planlamıyorum, düzgün bakımlarla hiç dokunulmadan 300 bin Km'leri görmüş ve hala giden bir sürü Monster var yabancı forumlarda. Eliniz biraz anahtar tutarsa tüm bakımlarını rahatça kendiniz yapabilirsiniz, desmo dahil.

Bir 696 ve bir 796 sahibiyim. 20 bin kilometreden fazla 696 kullandım, ciddi bir problem çıkarmadı bana. Genel olarak keyif aldığım bir motor. Piyasası durgun tabii, satma niyetiyle almadım ilk başta zaten, üzerine bir Ducati daha ekledim hatta :) yedek parçasını Türkiye'de çıkma hariç bulmak zor, servisin getirmesini beklersin isteyip. Bir sorun çıkmadığı için böyle bir tecrübem olmadı ama. Ustayı düzgün seçmek gerekiyor, rastgele yerlere kesinlikle dokundurmayın. Aküsünü dahi değiştirtmeyin, yapabilirler ama o işin hak etmediği bir para alırlar, kendi tecrübe eksiklerinden olması gerekenden fazla uğraşırlar… bu motorları da satmayı planlamıyorum, düzgün bakımlarla hiç dokunulmadan 300 bin Km'leri görmüş ve hala giden bir sürü Monster var yabancı forumlarda. Eliniz biraz anahtar tutarsa tüm bakımlarını rahatça kendiniz yapabilirsiniz, desmo dahil.
Ağır bakımları yine ustaya emanet ederim ama sizce Türkiye'de ki en iyi ustalar nerede? Şuan Konya'da yaşıyorum fakat İstanbul'a gitmek benim için sorun değil.
796'da baktım. Sarı sitede arkadan 2 egzozlu ama orijinalinde yandan egzozlu sanırım.
Beni en çok etkileyen etmenlerden biri de arkadan 2 egzozlu olması açıkçası.
Sizce alayım mı yoksa hiç bulaşmadan başka bir motora mı bakmalıyım. Satma taraftarı olan birisi değilim. Uzunca bir süre kullanmak isterim bir sorun yaşamazsam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı