Düğün kına vs yapmadan evlenilir mi?

Bu konuları düşünme zamanı yaklaşmış biri olarak çokça kafa patlattığım bir konu. Öncelikle evleneceğin kişiye bakmak gerek. Kız tarafı "ayyyyy şunlar düğün yapmamış" gibi sözlere kulak asıp, olay çıkaracak tiplerse en başından vazgeçmen gerekecek.

Diyelim kız tarafı bu onaydan geçti. Şimdi iki tarafı da etkileyecek bir olay, takı muhabbeti. "Biz takıları geri almak için taktık şu şuna şu kadar taktı" olayına bir girdin mi canın yandı. Bu iş nikahta halledilebilir fakat aileler yine buna da el atacak maalesef.

Bana soracak olursan; tanımadığım, oraya buraya laf yetiştiren yıkık akrabalarımı doyuracağıma sevdiğim insanları bir araya getirip eğlenirim. Daha da iyisi, oraya harcayacağın parayla da güzel bir yurt dışı seyahati yapılabilir. Yakın zamanda başıma gelecek, olabildiğince istediğin gibi yapmaya çalış. Umarım başını ağrıtacak kişiler yoktur ailende.
 
Hadi düğün neyse de kına işi aşırı varoş bir şey ya. Eğer eşinizi ikna ederseniz iş gayet kolaylaşır. Ancak ortalama bir türk kadınının sizin kanınızı emeceğini düşünürsek pek mümkün gözükmüyor.
 
kendime uygun birini arıyorum sağdan soldan bakalım bulabilecek miyim 24 yasına giricem 2 3 yıl tanısıp evlenmek istiyorum

Kanka öyle kolay mı ya ama umarım bulursun.

Bu arada düğün konusunda katılıyorum, küçüklüğümden beri hiçbir düğünü sevmem, gitmem, gereksiz bulurum. Yapan için boşa para kaybı, gidenler için de boşa kafa ağrısı.

Bir şey yaptığımda tüm herkese duyurmak, ilan etmek benim huyum değildir; belki de bu yüzden bana saçma geliyor yapılan bir işi herkese duyurmak, ilgi çekmek. Mesela en nefret ettiğim şeylerden biri, yol kenarında duran oynayan asker eğlencesi konvoyları... Ne bileyim, dat dat düt düt geçen düğün konvoyları, insanları rahatsız etmekten, başkalarını sinir etmekten başka bir şey değil. Ve bunları yapanlar hiç başkası rahatsız olur mu acaba diye düşünmüyor. Sorsan en korktukları şey kul hakkı yemektir ama başkalarına her türlü rahatsızlık vermekten çekinmezler :d

Bu arada en azından benim çevremde kız erkek farketmeksizin evlilik, düğün, takı gibi şeyleri hiç önemsemeyen kişiler var. Belki de gelişiyoruzdur az da olsa. Eskiden sadece ben düğün sevmiyormuşum gibi gelirdi. Şu sıralar haftada 3-4 kere burada konusunu görüyoruz zaten :d
 
Kendime uygun birini arıyorum sağdan soldan bakalım bulabilecek miyim 24 yasına giricem 2 3 yıl tanısıp evlenmek istiyorum.

"Sağdan soldan" nasıl bir tabir, ikinci el araba mı bakıyorsun. 24 yaşındasın gelecek planlamanın böyle olması üzdü beni biraz. Umarım kendine uygun gördüğün kişi de seni kendine uygun görür.
 
24 yaşındasın gelecek planlamanın böyle olması üzdü beni biraz.

Bi de 24 yaşına geldiği için evlenmeyi düşünmesi de garip aslında, bilemiyorum. İnsanlar neden sürekli evlenmeyi zorunlu bir şey olarak düşünüyor ki? Aşık olup evlenmeyi düşünmek yerine sanki evlenebilmek için aşık olmayı düşünüyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı