karuB_official
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Maddi duruma ve kişilerin isteklerine göre değişir. Sade istiyorsan gidersin sadece nikah kıyarsın olur biter. Günümüzde maalesef ki düğün masrafları sadece masraftan ibaret maddi durumun pek iyi değilse.
''Sizi Bay 357 (Desert Eagle) ile tanıştırayım''
Galiba kuzenini istemeye gelenler aşiret veya Güneydoğulu herhalde. Harbiden 4-5 kişi gidilir kız istemeye standart olarak. 50 kişi nedir kardeşim. Yedi sülalesini dizselerdi bari.Ya birde nişan için salon tutanlar var, amaçları para toplamak. Geçen sene kuzenimi istemeye geldiler ve gelen aile ordu olarak geldiler. Yemin ediyorum 50 kişi vardı. Benim bildiğim istemeye 4-5 kişi gidilir. Nişan da orada aile içinde yapılır daha sonra nikah ile biter.
Mesela damadın erkekler tarafından tekme tokat dövülmesi. Buna tolerans gösterebilirim ancak damadın adet adı altında üzerine yumurta,un,sirke dökülmesi kepazeliğine tolerans göstermem. Yemin ederim başıma öyle bir şey gelseydi ''yemişim adetini'' diyip kim üzerime döktüyse hepsine meydan dayağı atardım veya şunu söyleyip yapardım:Çok değişik adetlerimiz var. Ve açıkçası çoğu hoşuma gitmiyor.
''Sizi Bay 357 (Desert Eagle) ile tanıştırayım''
Bu biraz saçma geliyor bana. Bir ortak yer seçilip tek bir yerde yapılsa keşke. Tatilden dönmeden önce Sakarya'daki bir komşumuzun kızının düğünü bizim orada yapıldı erkek tarafı da Alanya'da yapılacaktı.Ben balo şeklinde yapılması gerektiğini düşünenlerdenim. Ama bir yol var adetlerinden kopamayan anne babası olanlar için. Ablam bu şekilde yaptı düğününü. Ablam Samsun'da olduğundan ve damat bey Çorum'da olduğundan ötürü 2 farklı düğün yapmak istediler. Samsun'da olan kına-düğün, Çorum'da olan sadece düğün olacak şekilde. Ne kadar sade olursa o kadar masrafsız olacağı kanaatine vardıktan sonra ikisi de para biriktirdi. Samsun ve Çorum'daki düğünlerin masraflarını 10 ayda maaşlarından biriktirerek çıkardılar ve güzel de bir düğün oldu(3-4 sene önce 12 bin TL'ye tekabül ediyordu). Tabi burada damat beyin evinin ve arabasının olması da bayağı etkili onu da söylemeden geçemeyeceğim. Fakat ev araba olmasına gerek yok.