Dükkanımla hangi işi yapmalıyım?

Makaleler
2
Arkadaşlar, iki katlı, bahçesi ve bir de ufak bir ofis gibi bir yerimiz var. Ufak bir oda şeklinde gibi düşünebilirsiniz.

Kış ve kıştan sonra zamanlarda amcaoğlu ile bir dükkan açmayı düşünüyoruz. Karar veremedik, kırtasiye üstünde çok duruyoruz. Yakın bir tanıdığımız bu çevrede kırtasiye işi yapıyordu ve aylık net geliri 10.000TL ve üzeri idi. Bilmediğimiz bir sebepten kapattı, gitti. Şu an dükkan kirada sağlık sorunlarım yüzünden başkasının emri altına girmek istemiyorum. Bir yandan da uygun işler bakıyorum. İnternet cafe olayını düşündüm, çoluk çocukla uğraşılmaz ben kapatırım dükkanı. Bir türlü ne yapsam karar veremedim. Farklı düşünceler ve fikirler ortaya çıkar diye yazmak istedim. Bütçe belli değil fakat ortak olacağı iyi bir miktar çıkar diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada yapacağımız öneriler yüzeysel olur senin kendin piyasa araştırması yapıp ben buraya şunu açarsam şu şekilde olur bunu açarsam şu şekilde olur diye oturup düşünmen lazım. Bide piyasa araştırmanı yap ve dükkanı açtıktan sonra 1 sene gibi bir süre için dayanma adına kenarda paran olsun çünkü dükkanın müşterisinin oturma süresi oluyor ve bu süre biraz sıkıntılı geçebilir.

Araştırma yaptım. Ben yeni fikir ve düşüncelere açığım. Çok sağlam bir PS4 ve PS4 Pro cafe olabilir, 20 masa şeklinde düşünüyorum. Hadi diyelim bastık bu işe 80 milyar civari. Günde 10 saat çalışsa atıyorum. Saatini 5 lira yapsak. Efsane para kazanırız ama nereye kadar gider bu iş ne kadar süre yapılır orasını bilemiyorum. Mekan büyük ve açarsak görsel anlamda da kendi zevkime güveniyorum. Güzel bir mekan açarım diye düşünüyorum. Dikkat çekici bir mekan. Yaş ortalaması yüksek olacağına da inaniyorum. Tek sıkıntı PS4 ü ne kadar gidecek bir daha yüklü miktarda para mı basmamız gerekecek. Onun dışında züccaciye düşündüm o da olmaz vazgeçtim. Kırtasiye mantıklı geliyor. Okul fazla yok çevremizde. Fazla olmamasına rağmen güzel para getireceğine inanıyorum. Kira derdimiz olmayacak 6 yıl vergi olmayacak.

Evlilik durumum var evlilik olayım olmasa 1 değil 2 senede idare edecek durum var.

Yok mu fikri olan. :)

Dükkan lokasyonu nerede? Önünden günde ortalama kaç kişi geçiyor? Hangi saatlerde ve günlerde bu sayı artıyor? Çevrede hangi kurumlar var, hangi dükkanlar var? Çevre halkının ihtiyaçları neler? Alım gücü ne kadar? Bu ve benzeri soruların cevaplarını bilemeden verdiğimiz öneriler keller çarşısında tarak sat önerisi gibi olur. Benim gözümde kırtasiye işi yazları ölü bir girişimdir, ancak e-ticaret ile canlı tutabilirsin.

Dükkan lokasyonu nerede? Önünden günde ortalama kaç kişi geçiyor? Hangi saatlerde ve günlerde bu sayı artıyor? Çevrede hangi kurumlar var, hangi dükkanlar var? Çevre halkının ihtiyaçları neler? Alım gücü ne kadar? Bu ve benzeri soruların cevaplarını bilemeden verdiğimiz öneriler keller çarşısında tarak sat önerisi gibi olur. Benim gözümde kırtasiye işi yazları ölü bir girişimdir, ancak e-ticaret ile canlı tutabilirsin.

Eyüp Yeşilpınar, yeni açılacak metro istasyonunun 25-30 metre yanında. Yakınlarda diyebiliceğim, 3 tane kırtasiye var. Bunlardan sadece bir tanesi adam gibi bir kırtasiye zaten o da uzun yıllardır aktif. Sizin bu yazdıklarınızı ben düşündüm. Ben sadece yeni bir fikir çıkar diye yazdım. Çevrede PS cafe yok adam akıllı. Hepsi dandik ufak mekanlar. Çok kafama yatıyor PS cafe fakat ne kadar süre televizyon PS değiştirmeden gidilir, bilemiyorum. Hani böyle dekarasyonu güzel, içerde ses sistemi olan. Çayı hep taze verdiği yiyecek güzel olan yok. Dekarasyon olarak bomba bir şey yaparım. Bunun için reklam işe yarar mı mesela, metro durağı açılacak dibimde, Vialand'e yakın. Mekan büyük ferah geniş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı