Dünya devlerinin güvenlik sistemleri nasıldır?

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.859
Makaleler
44
Çözümler
9
Dünya teknoloji devrelerinin (Apple, Microsoft, Google, Facebook vb.) Güvenlik sistemleri nasıldır? Nasıl bir algoritma var? Herhangi bir siber saldırıya maruz kalsa sıkıntı çıkar mı dünya devlerinin. Bildiğiniz üzere bu şirketlerin dünya devi olması ayrı bir konu. Merak ettim. Bugünün hazinesi olan bizim verilerimiz olduğunu düşünüyorum. Bizden alıyorlar, başkasına ve bize geri satıyorlar. Aydınlatırsanız sevinirim.
 
Bunu buraya sorman biraz garip olmuş elbette çok üst seviyede güvenlik sistemleri var, siber güvenlik ekibi vs var. Farklı saldırı senaryonlarını da düşünüyorlar elbette ama kimse hacklenemez diye bir şey yok zaten birkaç gün önce Facebook sorun yaşadı saldırı olsa da olmasa da siber güvenlikçilere büyük görev düşüyor.
Bunların dışında altyapı yatırımları da devasa boyutlarda güncel ve güçlü donanımlar ile koruma sağlıyorlar ama güvenlik kavramı çok daha geniş personelin saldırısını da hesap etmek ve engellemek için farklı senaryolar var binaya girişleri kontrol eden başka senaryo da var.
 

Geri
Yukarı